SON DAKİKA
Hava Durumu

Lodos meyve bahçelerine zarar verdi

Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, dün bölgede etkili olan kuvvetli lodosun meyve bahçelerine zarar verdiğini belirterek, "Erken şeftalide yüzde 75, diğer ürünlerde de yüzde 30'un üzerinde zarar meydana geldi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2013 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Lodos meyve bahçelerine zarar verdi

Lapseki Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, muhtarlar derneğini ziyaret ederek, dernek başkan Seyfettin Turan, Ziraat Odası Başkanı Özdem ve muhtarlarla, fırtınanın meyve ağaçlarına verdiği zarar hakkında bilgi aldı.

Ziraat Odası Başkanı Özdem, burada yaptığı açıklamada, özellikle dün etkili olan lodosun hızının 90 kilometreyi geçtiğini belirterek, fırtınanın, 62 kilometreyi aşması durumunda, sigortanın ödeme yapacağını söyledi.

Köylülerden, zarar ziyan tespitinin yapılabilmesi için dökülen ürünlerini bekletmelerini isteyen Özdem, "Beybaş köyünde, erken şeftalide yüzde 75, diğer ürünlerde de yüzde 30'un üzerinde zarar meydana geldi. Köylüler, sigorta eksperi gelinceye kadar dökülen meyveleri domuz yemesin diye gece ekili alanda bekliyor" diye konuştu.

Dernek başkanı Turan da, fırtınadan zarar gören üreticilerin durumlarını hakkında Kaymakam Tavlı'ya bilgi verdi.

Kiraz ve erik gibi tüm meyvelerin hepsinin döküldüğünü belirten Turan, ağaçların üzerlerinde neredeyse meyve kalmadığını kaydetti.

Köylerde özellikle erik ağaçlarında yüzde 90'a varan zarar olduğunu ifade eden Turan, sigorta eksperlerinin, zarar ziyan tespitine henüz gelmediğini sözlerine ekledi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.