SON DAKİKA
Hava Durumu

Kraliçe'den 'Mükemmellik' nişanı

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Kraliçe II. Elizabeth'in verdiği ''Mükemmellik Ödülü''nü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2012 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kraliçe'den 'Mükemmellik' nişanı

Suzan Sabancı Dinçer'e, Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire-CBE) nişanını, Kraliçe II. Elizabeth adına Birleşik Krallık Büyükelçisi David Reddaway verdi.

''Majesteleri Kraliçe'nin Sayın Suzan Sabancı Dinçer'i son derece önemli olan bu madalya ile onurlandırmış olmasından büyük bir memnuniyet duymaktayım'' diyen Reddaway, Dinçer'e ödülün, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde gösterdiği aktif ve etkili katkılar nedeniyle verildiğini kaydetti.

Dinçer de iki ülkenin dostluk ve ekonomik mutabakat ekseni oluşturduğunu vurguladı ve ''Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in ülkelerimiz arasındaki ilişkinin daha ileriye taşınması yolundaki gayretleri ödüle değer bulması benim için büyük bir onurdur'' dedi.

Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Önderliği Nişanı ''Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Önderliği Nişanı'', Kral V. George tarafından 1917'de başlatılarak hükümetin teklifi üzerine kraliçe tarafından veriliyor. Britanya Milletler Topluluğu'nun dışında kalan ülkelerin vatandaşlarına bu nişan, onursal olarak veriliyor.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.