SON DAKİKA
Hava Durumu

KOBİ'ler TSE ile güç birliği yaptı!

Dünya ticaret ağının gümrük kapısı niteliğindeki standardizasyon ile hizmet ve ürünlerdeki sertifikasyon konusu KOBİ temsilcileri ve TSE yetkilileri tarafından TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği'nde düzenlenen toplantıda ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2012 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2012 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
KOBİ'ler TSE ile güç birliği yaptı!

Nilüfer'deki dernek merkezinde gerçekleştirilen mini zirvede KOBİ temsilcileri ile bir araya gelen TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman bu etkinliğin kapsamlı bir rapora dönüşerek TSE ve piyasanın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik en önemli adım olmasını dilediğini söyledi.

Toplantıda görüş beyan eden KOBİ temsilcileri Dünya'da var olan şu andaki standartların rekabet için yeni bir yöntem oluşturduğunu belirterek bu mücadeledeki sonucu sertifikasyonların şekillendirdiğini söylediler.

Dünya pazarlarına açılımlarında yetkili kurumların onayı olmadan satış yapmanın adeta imkansız olduğu belirtilen toplantıda TSE'nin bu süreçte önemli bir rol üstlendiği ve yabancıların sertifikasyon dayatmasına karşı KOBİ'lerimizi koruduğu vurgulandı.

Bu sürece dahil olan firmaların yaşadığı sıkıntılardan örnekler de verilen toplantıda sertifikasyon ihtiyacının karşılanmasında oluşan tercihlere TSE'nin de aktif bir şekilde katılımının şart olduğu belirtilirken, kamuda yaşanan anlayış değişikliğinin kurumun yeni sürece dahlini hızlandırdığı bunun da firmaların TSE'ye yönelik bakış açısını olumlu etkilediği vurgulandı.

İhracatta TSE'nin konumunun da ele alındığı görüşmede KOBİ ve sanayicinin sesini dinleyen bir TSE oluşturmaya çalıştıklarını belirten Mustafa Karaman bu anlamda düzenlenen çalışma ile kendilerini kazançlı saydıklarını söyledi. Karaman kurumsal olmanın ilk adımının TSE'nin akreditasyonundan ve belgelendirmesinden geçmek olduğunu vurgulayarak, '' Yabancıların standart dayatması ve bunun oluşturduğu gümrük duvarı ancak bu değişimin getirdiği süreçle aşılır.

Bilginin etkin kullanımı doğru iletişim ve TSE ile hemhal olmak sorunun çözümünde birinci adım''dedi. KOBİ'ler adına beyan edilen görüşlerde de kamu kurumları ile beraber hareket etme zorluğunun aşıldığı ve TSE ile bu konuda örnek çalışmalar yapıldığı dile getirildi. Şimdiye kadar olmayanı oldurmak isteğinin KOBİ'lerin yaşamsal talebi olarak hep gündemde tutulduğu da vurgulanan TOSYÖV'deki toplantıda sürece sahip çıkılmasının KOBİ'lerin görevi olduğuna işaret edilerek, sorunları çözmenin kamu sanayici birlikteliğinden geçtiğine dikkat çekildi.

Bursalı KOBİ'lerin bu anlamda savaşçı ve mücadeleci bir ruh yapısına sahip olduğu da belirtilen toplantıda bu yapının var olan sorunları çözmede KOBİ'lere adeta yol haritası oluşturduğu vurgulanarak '' Bu durum en büyük avantajımız. TSE'deki olumlu değişim de bunu tetikliyor'' dendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.