SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey dört gözle hızlı treni bekliyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa'yı Bandırma'ya bağlayacak olan yüksek hızlı trenin Karacabey için çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Hızlı tren Karacabey'e de değer katacak çok önemli bir proje" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2022 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2022 02:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Karacabey dört gözle hızlı treni bekliyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, beraberinde Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaçar ile birlikte Bursa-Bandırma yüksek hızlı tren inşaatı için mahallede kurulan şantiye alanını ziyaret etti.

Hızlı tren projesinin Karacabey için çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Ali Özkan, "Hızlı tren bölgemize değer katacak çok önemli bir proje. Hürriyet Mahallemizde yolcu ve yük istasyonu olacak. Yine Taşlık Mahallemizde de bir yolcu istasyonumuz olacak. Hızlı tren hem bölgeye hem Türkiye ekonomisine, ulaşım ağına ciddi katkı sağlayacak ve hemşerilerimizi birçok şehirle kısa sürede buluşturacak" dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşların hızl treni heyecanla beklediğini ifade eden Özkan, şunları söyledi:

"Hem Karacabey ve Bursa ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacak, ulaşım alanını rahatlatacak, bölgemizdeki ürünlerin limanlara ve değişik bölgelere nakliyesini hızlı bir şekilde sağlayacak. Bundan birkaç yıl önce hayal dahi edemediğimiz bir proje bölgemizi de kapsıyor. Ulaşım noktasında İstanbul-İzmir Otoyolu girişinin ve çıkışının Karacabey’den olması, bir trompet kavşakla Hürriyet Mahallemiz vesilesiyle TEKNOSAB’a bağlanarak ayrı bir değer katmıştı. TEKNOSAB, Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri ve yeni nesil organize sanayisi bölgesi. Buradaki çalışmalar da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında da hızlı tren projesi hayata geçiyor. Gerçekten Karacabey devlet yatırımları anlamında altın çağını yaşamakta. Ulaşım projeleri, TEKNOSAB, 2 tane baraj projesi, Bursa Büyükşehir marifetiyle gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmaları ve diğer çeşitli projeler, Karacabey’in ‘modern, müreffeh ve güçlü kent’ hale gelmesine zemin hazırlayacak önemli çalışmalar."

Hürriyet Mahalle Muhtarı Ahmet Kaçar da “Hızlı tren çalışmalarına ev sahipliği yapacaklarından ötürü mutluyuz, sevinçliyiz. Her şey bu proje ile daha iyi olacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.