SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'ün ay çekirdeği tescillendi

Üç bin tonu çerezlik, bin tonu da yağlık olmak üzere yılda 4 bin ton ay çekirdeğinin üretildiği İnegöl'deki ay çekirdeği tescillendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2013 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnegöl'ün ay çekirdeği tescillendi

İnegöl'de bir restoranda düzenlenen törende, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a tescil belgesini takdim etti.

Toplantıda konuşma yapan Çelik, Türkiye'de yetişen ürünlerin yüzde 90'dan fazlasının İnegöl'de yetiştiğini söyledi. İlçede İnegöl alası ismiyle ay çekirdeği yetiştiğini belirten Çelik, "Ürünümüzün çeşit tescili yapıldı. 33 köyde 10 bin dekara yakın alanda yetişiyor. Bunun en önemli değerlerinden biri de tohum olarak yetiştirilmesi. Artık dünya piyasalarında İnegöl alası diye bir marka olacak. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da 2007'den beri ay çekirdeği festivali düzenlediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"8-10 Eylül arası bir tarım fuarı yapacağız. İnegöl ay çekirdeğinin tescillenmesi için 5 yıldır çalışıyorduk. Bu işin şehri olduğumuzu vurgulamak istiyorduk. Geldiğimiz noktada 10 Nisan'da İnegöl ayçiçeği, İnegöl alası adıyla tescil edildi. Bu gelişme, İnegöl ay çekirdeği için bir tarih olacaktır. Bugün İnegöl'ün ayçekirdeği gerçeği ortaya konmuş oldu. Bundan sonra çok daha iyisini üretmek ve sunmak için çalışacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.