SON DAKİKA
Hava Durumu

'İhracattaki başarımızı daha da arttıracağız'

Minteks Şirketler Grubu Başkanı Özkan İrman, üretimlerinin yüzde 70’ini ihraç ettiklerini belirterek, uluslararası pazarda ihracatı daha yukarı taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2023 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2023 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İhracattaki başarımızı daha da arttıracağız'

Bursa'nın ev tekstili ürünlerinde önemli firması olan Minteks, uluslararası ev tekstili fuarı Heimtextil’de yeni koleksiyonlarını sergileyerek dünyanın dört bir yanından müşterilerini ağırladı. Havlu ve bornoz ürün grubu başta muslin kumaşlara özel hazırlanan tasarımlar ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Heimtextil'in ardından değerlendirmelerde bulunan Minteks Şirketler Grubu Başkanı Özkan İrman, üretimlerinin yüzde 70’ini ihraç ettiklerini belirtirken uluslararası pazarda bu ivmeyi yukarı taşımak için çalıştıklarını söyledi.

Fuarın pandemi ardından tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıları aşmak için fırsat tanıdığını dile getiren İrman, Heimtextil'in yılın ilk fuarı olması nedeniyle yıla başlangıç yaparak yeni koleksiyonlarıyla görücüye çıktıklarını söyledi. İrman, "Butik üretim anlayışımızla yenilikçi ürünlerimize gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Standımızı ziyaret eden müşterilerimiz yeni koleksiyonlarımızı inceleyerek fuar sonrası siparişlerini verdiler. Var olan müşterilerimizle buluşmanın yanı sıra, Kanada, Almanya, İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Romanya, Panama, Venezüella, Meksika, Kore, Polonya, Ukrayna, Avusturya gibi ülkelerden yeni müşteri adayları ile görüşmeler yapmak, yeni bağlantılar kurmak da güç verdi" dedi.

Minteks Şirketler Grubu Başkanı Özkan İrman

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER

Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara yeni bir tema ile hazırlandıklarını anlatan İrman, tasarımlarında dünyada trend olan desenleri de kullanmaya özen gösterdiklerini belirtti. Özkan İrman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl da geniş bir ürün koleksiyonuyla fuarda yer aldık. Bornoz ve havlu grubunda zengin bir ürün yelpazesine sahibiz. Nevresimden yatak örtüsüne uzanan ürün çeşitliliğimizin yanı sıra fuarda özellikle After Bath ve Vitray grubu ürünlerimiz, safari koleksiyonumuz ile çocuklara yönelik bornoz ve nevresim takımlarımız, havlu ve bornoz setlerine eklediğimiz sabahlıklarımız da çok ilgi gördü. Yine kumaşlarda üç dört bin yıl önce kullanılan örneğin muslin kumaşlardan yaptığımız bornozlar da fuarda dikkat çeken ürünlerimiz arasındaydı."

Özkan İrman açıklamasında İpek Yolu üzerinde yer alan Bursa’nın yüzyıllardır tekstilin merkezi olduğuna da değinerek, sektörün dünya pazarındaki yerini korumak için katma değerli ürünler üreterek rekabet etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.