SON DAKİKA
Hava Durumu

İhracatçı devletten destek bekliyor

Tekstil Sanayici ve İşadamları Derneği (TESİAD) Başkanı Cüneyt Dizdar, bugünlerde ihracatçıya daha fazla finansman sağlanması ve destek olunması gerektiğini belirterek, "Bu destek her geçen gün artmalı. Çünkü ihracatçıya yapılacak destek ekonomiyi canlandırır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İhracatçı devletten destek bekliyor

Tekstil Sanayici ve İşadamları Derneği (TESİAD) Başkanı Cüneyt Dizdar, yazılı açıklamasında, yüzde 22,6 artışla 14,5 milyar dolara ulaşarak tarihin en yüksek eylül ihracatının gerçekleştiğini, yıllık ihracatının da 165,1 milyar dolarla rekor düzeye çıktığını kaydetti.

İhracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 88'e kadar yükseldiğini ifade eden Dizdar, "Yerli ve milli üretimi arttırıp ülkemizi ithalata bağlılıktan kurtararak, daha fazla ithalat yerine üretim yaparak, cari açığı kapatıp dış ticaret dengesini sağlayabiliriz. Sonrasında ise dış ticaret fazlası verecek bir Türkiye hayal olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Dizdar, özellikle hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe geçen yılın eylül ayına oranla yüzde 13,8 artışla gerçekleşen 1 milyar 466 milyon dolarlık ihracatın, tekstil sektörünün ülke ekonomisindeki önemli katkısını ortaya koyduğunu aktardı.

Dizdar, bugünlerde ihracatçıya daha fazla finansman sağlanması ve destek olunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu destek her geçen gün artmalı. Çünkü ihracatçıya yapılacak destek ekonomiyi canlandırır. Bu amaçla ihracatçıya yapılacak olan finansman yardımlarını ve her türlü desteği takdirle karşılıyoruz." açıklamasında bulundu.

Katma değeri yüksek ve geleceğin sektörlerine yapılacak yatırımın ülke ekonomisinin gelişmesine katkısı olacağını kaydeden Dizdar, "Türkiye'nin ihracat gelirinin yükselmesi, cari açığın azaltılması ve dolayısıyla düşen enflasyonla ülke refahının artması bu şekilde sağlanacaktır. Teknoloji odaklı proje satışları arttırılmalı, daha fazla tasarım ve markalaşmaya önem verilmelidir." yorumunu yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.