SON DAKİKA
Hava Durumu

'Gıda fiyatlarındaki artışa acil çözüm bulunmalı'

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, enflasyondaki artışın ivmesinin yavaşlamasının sevindirici olduğunu ancak gıdadaki artışın bir an önce frenlenmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2019 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Gıda fiyatlarındaki artışa acil çözüm bulunmalı'

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, enflasyon hesaplamasında yüzde 23.29'la en büyük yeri işgal eden gıda ve alkolsüz içecekler kaleminin, aylık artışının 0.90 olduğunu hatırlatarak, "Enflasyon aylık 0.16 çıkarken, gıda onun neredeyse 5.5 katı. Yıllıkta da toplam enflasyon 19.67 iken gıdada yüzde 29.25" dedi.

Tarıma ve gıda üretimine şu anda her şeyden çok destek verilmesi gerektiğini ifade eden Türkay, "Tarımda yaşanan iş gücü kaybının bir an önce engellenmesi gerekir. Tarım cazip hale getirilerek, tersine göçün sağlanması şart. Bu topraklar verimli işlenirse birkaç Türkiye'yi doyurabilir" dedi.

"Sadece tarım ve gıdada değil her alanda üretimi nasıl artırırız düşüncesi içinde olmalıyız. Eğer, enerji ve akaryakıt maliyetlerinde de düşme olursa üretimi daha da çok canlandırabiliriz" diyen Türkay, açıklamasında şunları kaydetti:

"Enflasyona acil çözüm bulunmasının ardından, Türkiye'yi bekleyen dünyadaki yavaşlamaya yüzümüzü dönebiliriz. Türkiye'nin ilk sırada yer alan pazarı AB'deki yavaşlama, ticaret savaşları, petrol fiyatları bizi etkileyecek faktörler. Türkiye'de de büyümede yavaşlama artık gözle görülür hale geldi. Üretici sektörlerin desteklenmesi şart."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.