SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te batarya fabrikasının temeli atılıyor

Togg elektrikli otomobillerinin üretildiği Gemlik'te Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle atılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gemlik'te batarya fabrikasının temeli atılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Togg ile Çinli enerji firması Farasis ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojilerinin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü için bugün saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla inşaat başlangıç töreni düzenlenecek.

Togg'un T10X modelinin seri üretim bandından indirilmesinin ardından bir adım da elektrikli araçların en önemli aksamı olan batarya konusunda atılıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg'un Gemlik'teki fabrikasında üretimine geçilmesinin ardından Bursa'ya yatırımların sürdüğünü, Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temellerinin burada atılacağını bildirdi.

Varank, Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandıracak batarya fabrikasının, Türkiye ve Bursa'ya istihdam anlamında da önemli bir getiri sağlayacağını belirtti.

Togg'un Gemlik'teki üretim üssünün yanında 607 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Hücre, modül ve paket üretimlerinin yapılacağı kampüste son nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üretilecek.

Türkiye, Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü ile bu alanda Avrupa ve Orta Doğu'nun önemli bir entegre enerji depolama merkezi haline gelecek. Böylece Türkiye, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olacak.

2031 yılı itibarıyla üretim kapasitesi yıllık 20 GWs'e ulaşacak olan Siro, geliştirdiği tüm ürün ve çözümlerin fikri mülkiyetine sahip olacak.

Siro, Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkelere de endüstriyel uygulamalar, deniz taşıtları, yenilenebilir enerji için sabit enerji depolama hizmetleri verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.