SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekliler isyanda; Ek zam ve yeni haklar için imza topluyorlar

Maaşlarına asgari ücrete yapılan zam oranının gerisinde zam yapılan emekliler ülke genelinde TBMM'ye iletilmek üzere imza kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Emekliler isyanda; Ek zam ve yeni haklar için imza topluyorlar

Tüm Emeklilerin Sendikası ülke genelindeki 90 şube ve temsilcilikler aracılığı ile alım gücü iyice düşen emeklilerin maaşlarının artırılması ve diğer haklarının verilmesi için imza kampanyası başlattı. Bursa'da imza kampanyası için kentin değişik noktalarında stantlar açan Tüm Emeklilerin Sendikası yöneticileri imzaların TBMM Başkanlığı'na iletileceğini belirttiler.

Tüm Emeklilerin Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Cihat Uygur, ekonomide yaşanan olumsuz tablonun emeklilerin alım gücünü büyük oranda düşürdüğünü belirterek, temel ihtiyaç maddelerinin bile alınmasının zor hale geldiğini söyledi. 2023 Bütçesinin de emeklilerin taleplerini karşılamadığına dikkat çeken Uygur, "Aksine durumumuzu daha da kötü hale getirecek biçimde kabul edilmiştir. Bu durum bizler için taşınamaz hale gelmiştir" dedi.

Acil olarak taleplerinin karşılanması için Meclis'ten maaşlara insanca yaşanacak bir şekilde ek zam yapılmasını, sağlık ve ilaç ihtiyaçlarının katkı payı kesilmeden karşılanmasını istediklerini ifade eden Cihat Uygur, şunları söyledi:

"Yılda dört kez en az asgari ücret tutarında ek ödeme yapılmasını, emeklilerin sendikal haklarının yasal güvenceye alınmasını, intibak yasasının derhal çıkarılmasını, EYT'lilerin sorunlarının çözülerek bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.