SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO 133'üncü yaşını kutluyor

Bursa'da ticaret hayatını yapılandırmak ve kalkınma hedeflerine destek sağlamak amacıyla 6 Haziran 1889'da kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 133'üncü yaşını kutluyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2022 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 23:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO 133'üncü yaşını kutluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları öncülüğünde 6 Haziran 1889 tarihinde, 70 üyeyle faaliyetlerine başlayan BTSO, bugün 50 bini aşkın üyesiyle ülkenin en büyük ticaret ve sanayi odaları arasında yer alıyor.

Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden Bursa'da iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO'nun 133'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, meclis ve komite üyelerinin katıldığı programda Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Ardından odanın kurucusu Osman Fevzi Efendi'nin Emir Sultan Mezarlığındaki kabri başında dua edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şener, Bursa'nın büyük zorluklar ve ekonomik krizlerle mücadele edilen dönemlerde bile yatırım, üretim, istihdam ve ihracat hedeflerinden asla vazgeçmeyen bir şehir olduğunu vurguladı.

Küresel ticarette değişim ve dönüşümün hızlandığı bir süreçte Bursa'nın 24 milyar dolarlık dış ticaret potansiyeli, 121 ülkeden daha yüksek bir ihracat performansı ve 8 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye'nin kalkınma hedeflerine öncülük ettiğini belirten Şener, "BTSO olarak bu örnek başarıları 50 bini aşkın üyemizin destekleri ve kentin ortak aklıyla geliştirdiğimiz projelerle ulaştık. Bursa’ya kazandırdığımız her proje Türkiye’nin dört bir yanında örnek gösteriliyor." ifadelerini kullandı.

Şeker, küresel ekonomide fırsatların ve tehditlerin birlikte sunulduğu yepyeni bir dönemin başladığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bu yeni dönemi de inşallah ortak akılla planlayarak fırsatların arkasından koşan değil fırsatlarla birlikte çok daha güçlü ve nitelikli bir Bursa hedefine ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Odamızın 133'üncü yaşını kutluyor, çalışmalarımızı destekleyen tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. BTSO çatısı altında gerçekleştirdiğimiz projelerin tüm firmalarımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.