SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan KESK İstanbul mitingi için çağrı

KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, Bursa'da 22 Aralık İstanbul'da "Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin" şiarıyla gerçekleştirilecek miting için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'dan KESK İstanbul mitingi için çağrı

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Aralık ayı boyunca "Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin" şiarıyla beş coğrafi bölgede miting planı gerçekleştirdi. Dördü tamamlanan mitinglerin sonuncusu 22 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşecek. 

Miting öncesi KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, Bursa'da konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

KESK toplantı salonunda yapılan açıklamaya KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, Tüm Bel-Sen Genel Mali Sekreteri Satı Burunucu, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erdem ve Yapı Yol Sen Genel merkez yöneticisi Hava Avcı katıldı.

Ramazan Gürbüz, "Şu ana kadar İzmir, Adana, Samsun ve Diyarbakır bölge mitinglerimizi coşkuyla, tüm demokrasi ve emek güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 22 Aralık Cumartesi günü de İstanbul bölge mitingimizi yine aynı coşkuyla gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

"Krizin faturasını emekçiler değil, krizi yaratanlar ödesin" şiarıyla gerçekleştirilen mitinglerde özellikle yoksullaşma, işsizlik ve istihdam, emek ve demokrasi başlıkları altında bir araya gelinmeli ve mücadele etmeliyiz çağrısı yapıldı.

Gürbüz, şu sözleri kaydetti:

"Her ne kadar bu ülkeyi yönetenler, sayın Cumhurbaşkanı 'ülkede kriz yok, algı var' dese de bu krizin ne denli derinleşerek yaşandığını vatandaşlar bizzat kendileri bire bir yaşıyor. Alım gücümüz dört-beş ay öncesine göre yüzde 45'ler seviyesinde düşmüştür. Biz kamu emekçileri, bu ülkenin yoksulları, işsizleri, bu ülkede her krizin bedelini ödeyen bir kesimiz. Bu krizin bedelini krizi yaratanlar ödesin. Biz emekçiler bu krizin bedelini ödemeyeceğiz. KESK, bu nedenle beş bölgede alanlarda "Krizin bedelini, krizi yaratanlar ödesin" diyoruz"

Miting, 22 Aralık'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.