SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da istihdam buluşması

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 22 - 24 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda yapılacak olan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması'nda (BİİB'12) 150 önemli şirketin stant açacağını belirterek her kesimden insanı bu buluşmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2012 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2012 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da istihdam buluşması

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB´12) hakkında yerel bir televizyon kanalında bilgi veren Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, organizasyonun şehir ve ülke için önemli olduğunu söyledi. Devletin artık iş alanları açmadığını, insanların ya kendileri iş yeri açtığını ya da hür teşebbüsün açtığı yerlerde çalıştığını ifade eden Pala, özel sektörün geçmiş yıllara göre daha önem kazandığını belirtti. İşveren ile iş arayanları buluşturacak BİİB'12'nin önemli bir misyonu yerine getireceğini anlatan Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak ortaklarımızla beraber faydalı bir toplantı düzenliyoruz. 22-23-24 Kasım tarihlerinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda 150 tane önemli şirket stant açacak. Katılımın ücretsiz olduğu buluşmada, firmaların üst düzey yöneticileri, katılımcılarla bir araya gelecek. İş arayanlar, yeni mezun olanlar veya mezun olacaklar da önemli firmaların temsilcileriyle yüz yüze görüşme imkanı bulacak. Perşembe, cuma ve cumartesi günleri tüm Bursalıları Merinos AKKM'ye davet ediyoruz" dedi.

"Bursa şanslı şehir"

Bursa'nın, kurumların koordineli çalışabildiği şanslı bir şehir olduğunu söyleyen Pala, BİİB'12'nin de 5 kurumun ortak çalışması sonucu yapıldığını hatırlattı. İş arayanların, buluşmaya katılarak kendilerini işverenlere anlatmasını, tanıtmasını tavsiye eden Pala, "Sadece iş arayanlar değil, firmalar hakkında bilgi almak isteyenler ve çalışan kesim de buluşmaya katılmalıdır. 3 gün boyunca salonlarda seminerler düzenlenecek, uzmanlar önemli konular hakkında konuşacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tanıtım toplantısında dediği gibi 'Bursa ilerleyen yıllarda olduğundan çok fazla iş ve aş dağıtan, huzurun tesis edildiği şehir olacak'tır. Yöneticiler olarak elbette herkesin bir yerlerde çalışmasını istiyoruz. İnsanların iş bulmalarında kurumlar olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım böylesi önemli bir buluşmanın sonucunda hayırlı neticeler çıkar" diye konuştu.

Türkiye'nin en önemli şehirlerinden olan Bursa'da kurumların Bursalılara, ülkemize ve dünyaya hizmet etmenin yollarını aradığını anlatan Pala, Bursa'nın sahip olduğu tarih, turizm, sanayi, tarım, doğa şehri özelliğiyle uzun yıllar çekim merkezi olmaya devam edeceğini belirtti. Yerel gündem geleneğinden gelen Bursa Kent Konseyi'nin, kurulduğu günden bu yana çalışmalarıyla örnek olduğunu ifade eden Pala, 34 çalışma grubu, 4 meclisi ve yüzlerce bireysel ve kurumsal gönüllüsüyle 4 bin 500 civarında faaliyet yapıldığını hatırlattı. Bu zamana kadar insanları ve şehri ilgilendiren konulara duyarsız kalmadıklarını anlatan Pala, özel sektörün sıkıntılarını ele aldıklarını, bununla ilgili çalıştıklarını söyledi. Artık devletin iş sahası açmadığını, tüm yükün özel sektörün üzerinde olduğunu kaydeden Pala, "Olması gerektiğini gibi artık devlet iş alanından çekilmektedir. Artık iş alanlarını devlet değil, hür teşebbüs oluşturacak. Bunun için de hür teşebbüsün önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Mali ve sigorta reformu yapılmalıdır. Esnaf, sanayici, iş adamı artık sistem karşısında suçlu üreten vergi ve sigorta mevzuatının değiştirilmesini istiyor. Kaya gibi bürokrasiler artık un ufak edilmelidir. Bursa Kent Konseyi olarak, bu engellerin kaldırılması çalışmaları başlattık ve çalışıyoruz" dedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.