SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa başaramazsa, Türkiye başaramaz'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa'nın yeni bir misyon ve vizyon edinmesi gerektiğini kaydederek, "Önümüzde 2 yol var. Ya doygunluğa ulaşmış olan Bursa girişimcisini harekete geçireceğiz, ya da yabancı yatırım çekmeye uğraşacağız. Bursa lokomotif olmalıdır. Bursa başaramazsa, Türkiye başaramaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa başaramazsa, Türkiye başaramaz'

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şenay Yalçın, Üniversite'nin Bursa Koordinatörü Prof. Dr İsmail Tatlıoğlu ve Enstitülerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yard. Doç Dr. Burak Küntay'ın ziyareti sırasında konuşan BTSO Başkanı Topuk, 124 yıllık deneyime sahip olan Oda'nın köklü geçmişinde önemli işlere imza atıldığına işaret ederek, "Bundan sonraki süreçte de değişimi destekleyen Bursa iş dünyası ve sizler gibi paydaşlarımızda hedeflerimize ulaşmak için, Bursa'nın kazanması için çalışacağız" diye konuştu.

"DENEYİMLERİNİZ BİZE YOL GÖSTERSİN"

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Şenay Yalçın, Bursa sanayicisinin deneyimlerinin çok önemli olduğunu kaydederek, "21. Yüzyılın üniversite anlayışında kampüs duvarları yıkılıyor. Deneyimleriniz bizlere yol göstersin. Bursa, sanayi deneyimiyle gelişimde rol model olsun" dedi. Üniversite sanayi işbirliğinin istenen düzeyi yakalayamadığına işaret eden Rektör Yalçın, işbirliğinin ticarileşebileceğinin yeni algılandığını vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünyada eğitimde trend, her 10 yılda bir bilgilerin üçte birinin yenilenmesidir. Bu anlamda sizlerin deneyimlerinizi bizlere aktarmanız çok önemli. Engelleri aşabilirsek, Bursa'da bir fakülte kurmak istiyoruz. Kurumsal kültürünüz ve sanayi deneyimizle üniversitemizin akademik altyapısını ve uluslararası ağımızı ortak hedefler için birleştirebiliriz."

''BURSA'YI DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ YAPACAK PROJEMİZE DESTEK İSTİYORUZ''

Enstitülerden Sorumlu Rektör Danışmanı Yard. Doç Dr. Burak Küntay da, Üniversite'nin uluslararası ağının çok güçlü olduğuna, 7'sinde kampüs olmak üzere toplam 14 ülkede temsilcilikleri bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu ülkelerdeki temsilciliklerimizi kendi ofisiniz gibi düşünün. Bursa'yı dünyanın gözbebeği, ticaret merkezi yapma hedefiyle yola çıktığımız projemize manevi desteğinizi istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Latin Amerika, Asya ve ABD'den büyükelçileri Bursa'ya getireceğiz. Üniversitelerin eğitim vermek dışında bulundukları şehre ve ülkesine ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi katkı koymak gibi bir görevi de olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.