SON DAKİKA
Hava Durumu

Burkay: Merkel'in açıklaması Başbakanımızın çıkışına karşı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye yönelik sözleriyle ilgili, "Tabii ki Sayın Merkel'in açıklaması önemlidir ama ben Başbakanımızın çıkışı karşısında bir çıkış olarak algılıyorum. Onun dışında da Alman sermayesinin, yabancı sermayenin sadece Gezi Parkı olaylarından dolayı Türkiye'yi gözardı edeceğini zannetmiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Burkay: Merkel'in açıklaması Başbakanımızın çıkışına karşı

Burkay, BTSO binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, nisan ayındaki sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artışı ve işsizlik oranının da yüzde 10.1'e gerilemesinin, Türkiye ekonomisinde 2013'ün ilk çeyreği için umut verdiğini söyledi.

Almanya'nın Türkiye'nin en önemli dış ticaret kapısı olduğunu dile getiren Burkay, ülkede faaliyet gösteren yabancı şirketlere bakıldığında en önde Almanya'nın yer aldığını belirtti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye yönelik sözlerini değerlendiren Burkay, şunları kaydetti:

"Almanya eyaletleri, Bursa'yı öncelikli merkezlerden biri olarak kabul ediyor. Uluslararası sermayenin dünyadaki şekillenmesine baktığımızda, bırakın Gezi olayını çok da trajik olayların yaşandığı bölgelerde, çok çeşitli uluslararası sermaye var. Türkiye'nin yatırım yapılabilir bir ülke statüsüne geçmesi, son dönemde 3 tane kredi kuruluşu tarafından notunun arttırılması, Türk ekonomisini diğer gelişmekte olan ekonomilerden ayıran özelliklerdir. Almanya, gerçekten dünyada ekonomik anlamda çok önemli bir pozisyonu olan bir ülke. Tabii ki Sayın Merkel'in açıklaması önemlidir ama ben Başbakanımızın çıkışı karşısında bir çıkış olarak algılıyorum. Onun dışında da Alman sermayesinin, yabancı sermayenin sadece Gezi Parkı olaylarından dolayı Türkiye'yi gözardı edeceğini zannetmiyorum."

Burkay, Türkiye'nin pazar yapısının hızlı büyüyen ülkelerin başında geldiğini belirterek, "Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan, Türkiye var. Bu pazarlardaki operasyonları gözardı etmek, bu pazarlardan sadece bu tip spontane olaylarla çıkış kararı almak, çok mümkün gözükmüyor" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.