SON DAKİKA
Hava Durumu

Burkay: Krizlere karşı efsunluyuz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, "Bizler, Türk sanayicileri olarak ekonomik krizlere karşı artık efsunlu sayılırız. Etkilenmiyor muyuz? Elbette etkileniyoruz. Her kriz, atılan adımı geriye çekmektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 01:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 01:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Burkay: Krizlere karşı efsunluyuz

Burkay, BTSO binasında düzenlenen aylık genel meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin beklentiler doğrultusunda büyümesi, ekonomik ve siyasi istikrarın katkısıyla belirlenen 2023 hedefine ilerlemesi için toplumun tüm kesimlerinin ortak paydalarda uzlaşmasının, siyasi ve ekonomik istikrarın da sürdürülmesinin gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin geçen yıl Avrupa'da başlayan ve tüm dünyayı saran krizden en az yara alan ülkelerden biri olmayı başardığını dile getiren Burkay, şöyle konuştu:

"Geçen hafta ABD Merkez Bankasının 'ekonomik göstergelerin iyi seyretmesi halinde tahvil alımlarının 2014'e doğru durdurulabileceği' yönündeki açıklamasıyla karışan Türkiye ve dünya piyasaları, ekonomi yorumcularına 'kriz' kelimesini yeniden tekrarlatmaya başladı. Türkiye'nin de bu yeni dönemden önemli ölçüde etkileneceği açıktır. Nitekim ilk tepkiler olarak sermaye çıkışı, faiz oranlarında yükselme ve varlık fiyatlarında gerileme görülmektedir."

"Bu yeni dönemde artık her ülke kendi yağında kavrulacaktır" diyen Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için ekonomi yönetimi ve Merkez Bankasının yeni koşullar içinde özellikle iç talebi ve ihracatı destekleyici politikalar izlemesi önemli olacaktır. İlk aşamada Merkez Bankası'nın döviz kurlarındaki aşırı artışları normalleştirmesi, faizlerde aşırı tepkilere izin vermemesi ve özellikle yeterli Türk Lirası likidite olanaklarını sağlaması önemli, aksi takdirde iç piyasadaki sıkışma, işlerin yavaşlamasının ötesinde şirketlerimizin de sıkıntıya düşmesine yol açabilir. Ekonomi yönetimi ise ihracatçıyı rahatlatan önlemler almalıdır. İlk aşmada birikmiş KDV iadelerinin yapılması etkili bir çözüm olacaktır. Bizler, Türk sanayicileri olarak ekonomik krizlere karşı artık efsunlu sayılırız. Etkilenmiyor muyuz? Elbette etkileniyoruz. Her kriz, atılan adımı geriye çekmektir. Bu da verilen emeklerin, zamanın, sermayenin ve aklın israfından başka bir şey getirmez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.