SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'da Burkay'dan 'kriz' yasağı!

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'da konkordato ilan eden şirket sayısının yüzlerce değil, sadece  10 olduğunu açıkladı. Burkay, BTSO Meclis üyelerine "Kriz çığırtkanlığı yapanları şikayet edin" çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BTSO'da Burkay'dan 'kriz' yasağı!

DURSUN EROĞLU

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ekonomik krize ilişkin haberlerin işadamları arasında huzursuzluğa neden olduğunu belirtti ve BTSO Meclis üyelerinden  "kriz çığırtkanlığı yapanları" odaya şikayet etmelerini istedi.

BTSO'nun aylık Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiyenin kalkınma ve şaha kalkma hedefinin sürdüğüne dikkat çekti, ekonomik krize ilişkin haberlere tepki gösterdi.

Hükümetin son ekonomik  kararlarının şirketlerin krizi en hafif hasarla atlatmasına yol açacağını ifade eden Burkay, meclis üyelerine seslenerek şunları söyledi:

"Kriz çığırtkanlığına karşı olmamız lazım. Oda seçimlerinde oluşturduğumuz Disiplik Kurulu bu anlamda görev yapmaya hazırdır. Sizden ricam kriz çığırtkanlığı yapanları odamıza şikayet ediniz.  Arkadaşlar ben her gün çok sayıda işadamı ile görüşüyorum, konuşuyorum, haberleşiyorum. En büyük şikayetleri, rakip firmaların  kendileri aleyhinde çıkardıkları dedikodular.. . Efendim yüzlerce firma konkordato ilan etti deniyor.  Bakınız konkordato evde alınan bir karar değildir, bu kararı mahkemeler veriyor ve kararlar odamıza da geliyor.  Bugün itibariyle Bursa'da 3 aylık dönemler için geçici konkordato ilan eden firma sayısı 10'dur. Şimdi yüzlerce firma derseniz.. Tek bir firmanın tedarikçileri, müşterileri.. bütün piyasayı etkiliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.