SON DAKİKA
Hava Durumu

Açlık sınırı bin lirayı aştı

Türk-İş, 2013 yılı Şubat ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, açlık sınırı olarak bilinen, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı 1.007 lira oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2013 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Açlık sınırı bin lirayı aştı

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı, yani yoksulluk sınırı ise 3 bin 280 lira olarak gerçekleşti.

Çalışanların mutfak harcaması yılbaşına göre 22 lira artarken, yaşam maliyetindeki artış 72 lira oldu.

Türk-İş, asgari ücretin altı aylık dönem için sadece 33 lira arttığı dikkate alındığında, çalışanların geçim koşullarının daha da ağırlaştığının görüldüğüne dikkat çekti. Fiyat artışları nedeniyle geçtiğimiz yıla göre mutfak için 34 lira daha fazla harcama yapılması gerekiyor. Ailenin yapması gereken toplam harcama tutarındaki artış ise son bir yılda 109 lira oldu.

Türk-İş'in hesaplamasına göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0.46 arttı. Yılın ilk iki ayı itibariyle artış oranı yüzde 2.24 oldu. Gıda enflasyonunda 12 ay itibariyle artış oranı yüzde 3.44 oranında gerçekleşti. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 5.42 olarak hesaplandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.