SON DAKİKA
Hava Durumu

2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkına kavuşuyor

Erdoğan'dan EYT açıklaması: Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkına kavuşuyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yapılan sona erdi.

"EYT düzenlemesinin müjdesi ile huzurunuzdayım. Uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Sistemin idamesine zarar vermemek ve ülke ekonomisinin üzerine kaldıramayacağı yükler bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık. Konuyu derinlemesine incelemeden hesabını sağlamca yapmadan herhangi bir taahhüt altına girmek istemedik.

Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenlemeyle birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum. Bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyor, milletimize adıyoruz. 

Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emekli olma hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli.

Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz.

Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.