SON DAKİKA
Hava Durumu

YKS öncesi 'Bonus Hoca' ile stres attılar

Minör&Majör Eğitim Kurumları, YKS hazırlık sürecindeki öğrencilerini "Bonus Hoca" lakabıyla tanınan Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu'nu "Stres Yönetimi ve Sınav Motivasyonu" konulu seminerde buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
YKS öncesi 'Bonus Hoca' ile stres attılar

Minör&Majör Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Figen Ural, Minör&Majör'ün FSM Şubesi’nde düzenlenen seminer öncesi yaptığı açıklamada sınavlara hazırlıkta en yenilikçi kurs merkezi mottosuyla başarı odaklı “Bireysel Eğitim Sistemi” modeli sistemini yürüttüklerini söyledi.

Dört yıldır Özlüce’deki merkez şube hizmetinin ardından artan taleple birlikte FSM Şubesini hizmete açtıklarını belirten Ural, “Sınav öncesi artan sınav stresi ile baş etme yöntemlerinde öğrencilerimize destek amaçlı Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun deneyim ve bilgilerini aktardığı bir seminer düzenledik” dedi.

Son hafta için önemli bilgiler verdi

Süleyman Beledioğlu, konuşmasında motivasyon, konsantrasyon, dikkat eksikliği ve öğrencinin sınav ile ilgili sorunlarına yaklaşım şekli konusunda önemli bilgiler verdi. Sınav kaygısı ve ona bağlı olarak ortaya çıkan olumsuz sınav stresinin çok sayıda bileşeni olan bir psikolojik ve fizyolojik durum olarak karşımıza çıktığını anlatan Beledioğlu, “Sınav yaklaştıkça her geçen gün stresinizde ortaya çıkabilecek artış normaldir. Son haftaya girdiğinizde bütün öğrencilerde görülen ‘bilgilerimi unuttum, aklımda hiçbir şey kalmadı’ hissi, geçici niteliktedir. Olumsuz sınav stresinin etkisiyle ortaya çıkan böyle bir durumda bilgilerinizin unutulup unutulmadığını, soru çözerek değil de konulara göz atarak kontrol ediniz. Bu yöntemle, bilgileri gördükçe hatırladığınıza tanık olacaksınız” dedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.