SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeliz Toy: Bakan yine 'Cambaza bak' demiştir

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Bursa'da yaptığı açıklamalarına ilişkin "Bakan yine topluma "Cambaza Bak" demiştir" diyerek yanıt verdi. 

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeliz Toy: Bakan yine 'Cambaza bak' demiştir

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Çalı İlkokulu, Çalı Ortaokulu ve Çalı İmam Hatip Ortaokulu'nda 8 Mayıs'ta Okul Aile Birliği tarafından okula gelir elde etmek için düzenlenen okul çayında dansöz oynatılmıştı. Konuyu gündeme getiren Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, tepki göstererek, "Bugün para bulmak için dansözlü eğlence düzenleyenler yarın ne yapacak” diye sormuştu. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, olayın bahsi geçen imam hatip ortaokulunda değil, aynı bölgede bulunan bir ilkokulda gerçekleştiğini belirterek, okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulandığı ifade edilmişti. 

Okul Aile Birliklerine denetim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün Bursa'daki ziyaretlerinde konu hakkında açıklamalarda bulundu. Özer, Resmi Gazete'de yayımlanan Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'ndeki değişikliğe ilişkin, "Okul Aile Birliklerinin yapmış olduğu tüm sosyal etkinlikler, mutlaka müdür tarafından, okul müdürü tarafından izin alınacak ve denetime tabi olacaklar. Orada kritik olan diğer bir konu da ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz." dedi.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy'dan açıklama

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Bakan Özer'in açıklamalarına ilişkin "Bakan yine topluma "Cambaza Bak" demiştir" diyerek yanıt verdi. "Konu ulusal düzeyde tartışılmaya başlandığında toplumun algılarını yanlış yöne odaklama konusunda ustalaşmış olan iktidar çevrelerinden ardı ardına algı oyunu hamleleri gelmişti." ifadelerini kullanan Toy, resmi kurumlardan gelen açıklamaları şöyle özetledi:

"Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü “dansöz değil şantöz” diye savundu. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü “imam hatip okulunun yakınındaki bir ilkokul” diye çarpıttı. Son olarak da Milli Eğitim Bakanı, Bursa’da “Önce imam hatip okulunda yapıldığına dair bir bilgi geldi. Daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı” diyerek algı hamlelerini sürdürdü. Oysa ki Eğitim-İş olarak gündeme getirdiğimiz skandalı ifade ederken, aynı binada ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olduğunu söylemiş, velileri okulda dansözlü eğlence ile para toplama yoluna sürükleyen kaynak yetersizliğine vurgu yapmıştık."

Bir binada hem ilkokul hem ortaokul hem de imam hatip ortaokulu var

Bakan’ın Bursa’dan “okullar artık para bulmak için bu yollara başvurmak zorunda kalmayacak, tüm okullara para desteği vereceğiz” diye açıklama yapmasını beklediklerini söyleyen Toy, "Sayın Bakan okullar arasındaki ayrımcı tutumunu ortaya koymuş ve toplumu imam hatipte olmadı diye rahatlatmaya çalışmıştır." dedi. Toy, binanın hem ilkokul, hem ortaokul hem de imam hatip ortaokulu olduğunu bir kez daha vurguladı ve "Okulun çok amaçlı salonunda yapılan etkinlik aynı zamanda imam hatip ortaokulunun eğitim gördüğü binada gerçekleşmiştir." diye ekledi.

Toy, asıl tartışılması gereken konunun okullara kaynak bulmak olduğunu ifade ederek, Bakan Özer' şu soruları yöneltti:

"Sayın Bakan; ister ilkokul, ister ortaokul ister imam hatip okulu olsun, okulları velilerin para bulmak için dansözlü eğlence yapmaya zorlayan bu yoksulluktan kurtarmak için bir adım atacak mısınız?

Toplumun, Anayasamızda her yurttaş için tanınmış olan parasız eğitim hakkını kullanmasını sağlamak üzere okullara ihtiyaç duyulan kaynağı verecek misiniz?

Okul yönetimlerinin Okul Aile Birliklerini alet ederek kayıt ücreti, öğretmen seçme ücreti gibi zorunlu bağış toplama yoluna gitmeleri durumunda da okul müdürleri bu suçtan sorumlu olacaktır diyor musunuz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.