SON DAKİKA
Hava Durumu

Velilerden para istendi: Milli Eğitim iflas etmiştir!

Nilüfer ilçesinde bulunan devlet okulunda okul idarecileri velilerden maddi destek istedi. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Velilerden toplanan paralar ile ayakta kalan okullar bize göstermiştir ki; Milli Eğitim iflas etmiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2021 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 01:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Velilerden para istendi: Milli Eğitim iflas etmiştir!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Emir Koop İlkokulu okul idarecileri, okulun yardımcı personel ve temizlik malzemesini karşılayamadığı gerekçesiyle velilerden 'destek' adı altında para istedi. Velilere gönderilen mesajda, "Personel giderlerini dahi ödenemez duruma gelmiş bulunmaktayız" denildi. Okul Aile Birliği'nin gönderdiği mesajda, 1. dönem 200 TL, 2. dönem 200 TL olma üzere toplam 400 TL olan okul aidatının Okul Aile Birliği hesabına yatırılması istendi. 

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Nilüfer ilçesi Emir-Koop İlkokulu Okul Aile Birliği'nin velilere gönderdiği mesaj; adeta durumun itirafı ve Milli Eğitim'in iflasının belgesidir. 'Personel giderlerini dahi ödeyemez duruma geldik' diyen Okul Aile Birliği, velilerden her dönem için 200 lira destek istemektedir. Bugüne kadar okulun temel ihtiyaçlarının veliler tarafından karşılandığını da anladığımız mesaj, yetkililer için utanç belgesi olmalıdır." sözleriyle tepki gösterdi. Toy, salgın döneminde temizlik ve hijyen koşullarının en üst seviyede olması gerekirken çoğu okulda sabun dahi bulunmadığını ve kalıcı kadrolu yardımcı personelin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu sözlerine ekledi. 

"Bağış adı altnda kayıt parasına göz yumuluyor"

İhtiyaç kadar öğretmen atamasının yapılmadığını ve okullara ödenek gönderilmediğini ifade eden Toy, "Her yıl MEB bütçesini biraz daha küçülten siyasi anlayış, bütün yükü velilere bırakmış, dönem başında 'bağış' adı altında kayıt parasına göz yummuş, dönem ortasında da okulları velilerin ve okul yöneticilerinin insafına terk etmiştir. Velilerden toplanan paralar ile ayakta kalan okullar bize göstermiştir ki; Milli Eğitim iflas etmiştir. Konkordato ilan etmesinin vakti gelmiştir." ifadelerini kullandı. Artan enflasyon, işsizlikle ve ülkedeki zorlu ekonomik koşulların altında velilerin ezildiğini dile getiren Toy, her geçen gün ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan velilerin bir taraftan da okul personelinin maaşını ödemeye başladığını ifade etti.

"Okullar tamamen okul yöneticilerinin vicdanına terk edilmiş"

Emir Koop İlkokulu'nun tuvaletlerinde temel temizlik malzemeleri bulunmazken idarecilerin, odalarındaki koltuklarını değiştirmesinin, yerleri laminant parke kaplatmasının da veliler açısından bir diğer açmaz olduğunu vurgulayan Toy, "Bu konuda bir denetimin bulunmaması da, okulların tamamen okul yöneticilerinin vicdanına terk edildiğini göstermektedir. Devletin temel görevlerinden biri eğitimdir. Öğrencilerin anayasal hakkı olan eğitime erişmesinin önünde hiçbir engel olmamalıdır. Zorunlu eğitim parasızdır ve Okul Aile Birliği adı altında velilerden para toplamak da tüccarlıktır." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.