SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmenler bir gün iş bıraktı: Mesleğimizin onuru için

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptal edilmesini isteyen eğitim sendikaları Bursa'da da bir gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim sendikaları Fomara Meydanı'nda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öğretmenler bir gün iş bıraktı: Mesleğimizin onuru için

Eğitim sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı ülke genelinde iş bırakma eylemi düzenledi. Bursa'da öğretmenler, "Mesleğimizin onuru, çocuklarımızın geleceği için" diyerek 12:30'da Fomara Meydanı'nda bir araya geldi. 

Alkışlar ve sloganlar eşliğinde halay çeken öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmesini ve 19 Kasım'da gerçekleşecek kariyer sınavının iptal edilmesini istedi. Öğretmenlerin bir diğer talebi de ücret artışı oldu.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Eğitim-İş’in çağrısı ve bu çağrıya yanıt veren eğitim sendikalarıyla birlikte, Türkiye sendikal mücadele tarihinde neredeyse benzeri olmayan bir ortak duruş birlikteliği oluşturulduğunu söyledi. Toy, 14 eğitim sendikasının üretimden gelen gücünü kullanarak, iş bırakarak kararlılığını gösterdiğini vurguladı.  Toy, "Tarih, eğitim emekçilerinden, çocuklarımızın geleceğinden ve nitelikli eğitim hakkından yana olanları mutlaka yazacaktır. Emeğimize, alın terimize ve mesleki itibarımıza saldıranlar ile çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkını gasp edenler ise tarihle yargılanacaktır" ifadelerini kullandı. 

Öğretmenlerin talepleri ise şöyle:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikaları ile tüm eğitim emekçilerinin görüşlerinin de yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir.

- Ülkedeki gerçek enflasyonda eğitim emekçisinin alım gücünün ne kadar düştüğü de açıktır. Oysa insanlık onuruna yaraşır ücretler alarak çalışmak bir haktır! Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Ayrıca eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği, ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmelidir.

- Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir.

- Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin bu değerden yoksun hale gelmesi kabul edilemez. Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli, her kadro hak edilerek alınmalıdır.

- Eğitim Anayasal bir hak iken ve bu hakkın ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.