SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilerin örnek öykü projesi

Nilüfer Belediyesi Rotary İlköğretim Okulu öğrencileri diğer okullara örnek bir çalışmaya imza atarak, hem öykü yazıyor, hem de öykülerin geliri ile okullarına destek oluyorlar. Öğrencilerin öykülerinden oluşam 'Öykü Kumbaram' kitabının satışından elde edilen gelirle okula bir çeşme yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öğrencilerin örnek öykü projesi

Nilüfer Belediyesi Rotary İlköğretim Okulu öğrencileri bir yandan öykü yazarak edebiyata olan ilgilerini artırırken, bir yandan yazdıkları öykülerden derlenen 'Öykü Kumbaramız' adlı kitabından elde edilen gelirle okulun bazı ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Öğretmenleri Ahmet Akikol'un rehberliğinde örnek bir proje hazırlayan Nilüfer Belediyesi Rotary İlköğretim Okulu 4-A Sınıfı öğrencileri, birçok amacı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

'Öykülerim Okulum İçin' sloganıyla, 'Bizden Sonrakilere' başlığı ile hazırlanan projede öğrenciler, "okuluna sahip çıkarak yuvası olarak benimsemeyi", "temizliğin önemini kavramayı", "okumaya karşı ilgi uyandırmayı", "düşünüp tasarladıklarını yazabilmeyi" öğrenirken, "bir eser oluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

Proje öğretmeni Ahmet Akikol, teneffüslerde, özellikle sıcak havalarda öğrencilerin okul içinde bulunan lavaboları kullanmaları yüzünden derslere geç kaldıklarını belirterek, "Okul bahçesinde çeşme olursa öğrencilerin daha rahat bir şekilde ve temiz bir su kullanacaklarını öğrencilerimle paylaştım. Çeşme yapmak için sınıfta beyin fırtınası oluşturduk. Ortak kararla Türkçe dersinden proje görevi olarak öykü yazma görevi verdim. Arkadaşlık,çevre,hayvan sevgisi,okul sevgisi,anne-baba sevgisi,trafik kuralları gibi konu başlıkları belirledik" dedi.

Nilüfer Belediyesi Rotary İlkçğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencileri, okullarına çeşme yaptırmanın mutluluğunu yaşıyor

Öykülerin haftanın belirli günlerinde yazılmaya başlandığını anlatan Akikol, diğer okullara da örnek olan proje ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Sınıfta okunarak beğenilen öykülerden bir 'Öykü Kumbarası' oluşturuldu. 'Öykü Kumbarası' adını verdiğimiz kitabımız basıma gönderildi. Kitabımız basıldı.Kitabımızın tanıtımı anacıyla Nazım Hikmet Kültür Evi'nde 'İmza günü' adı altında etkinlikler düzenleyerek kitabımızı bağış karşılığında sattık.Buradan elde ettiğimiz gelirle ve velilerimizin desteğiyle okul bahçemize beş musluktan oluşan bir çeşme yaptık."

Nazım Kültür Evi'nde imza günü organize ettiklerini kaydeden Ahmet Akikol, "4-A sınıfı olarak okulumuz için bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşadık. Yaptığımız proje ile okulumuz öğrencileri ve diğer okulların öğrenci ve velilerine örnek olmanın mutluluğunu yaşadık. Yazdığımız 'Öykü Kumbarası' kitabımız ile okumaya ve yazmaya karşı ilgi uyandırdık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.