SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrenciler SBS için ter döküyor!

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başladı. Öğrenciler, 120 dakikalık sürede 100 soru için ter dökecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öğrenciler SBS için ter döküyor!

SBS, tüm okullarda sata 10.00'da başladı. Öğrenciler tek tek sınıflarına alındı.Bahçelievler Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu'nda sınava girecek öğrenciler sınav için çok hazırlandıklarını belirtti.

Öğrencilerden Rabia Özdemir, test çözerek çalıştığını söyledi. Özdemir, "Test çözerek çalıştım. Öğretmenimi dinledim ve tekrar yaptım. Bugün ki sınavın iyi geçmesini istiyorum." dedi.

Oğuzhan Odabaşı da, "Sınava günde 3-4 saat çalışarak test çözerek çalıştım. Biraz heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Eril ise, "Her gün test çözdüm. Anadolu lisesini istiyorum. Anadolu lisesine yetecek kadar puanım olur." seklinde konuştu.

Rıdvan Yıldırım da, "Her gün çok çalıştım. Sınavda başarılı olmak istiyorum. Türkçede uzun paragraflarlar için çok kitap okudum. Çalışırken zorlandım. Matematik ve İngilizcede zorlandım. Hedefimde iyi bir lise var." şeklinde duygularını dile getirdi.

VELİLER DE HEYECANLI

Sınava girecek çocuklarını okul kapısında bekleyen veliler de çocukları kadar heyecanlı olduklarını söyledi. Veliler, "Çocuğumuzun başarılı olacağına inanıyoruz. Anne babası olarak destek veriyoruz. Biz onlardan daha heyecanlıyız. İnşallah dilediği olur." dedi.

Toplam 100 sorunun sorulacağı SBS'de öğrencilere 120 dakika süre tanınacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.