SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'de yeni bir kız öğrenci yurdu için ilk adım atıldı

Nilüfer’e yeni bir kız öğrenci yurdu daha kazandırılıyor. Balkantürk Eğitim Vakfı işbirliğiyle Yüzüncüyıl Mahallesi’nde yapılacak olan kız öğrenci yurdu, kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışıyla faaliyet gösterecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2022 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer'de yeni bir kız öğrenci yurdu için ilk adım atıldı

Nilüfer’de öğrencilerin yaşamını kolaylaştıran, beslenme ve barınma gibi birçok ihtiyacına destek olan projeler hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, işbirliğiyle kente yeni bir kız öğrenci yurdu daha kazandıracak.

Nilüfer Belediyesi ile Balkantürk Eğitim Vakfı iş birliğiyle yapılacak olan yurt için ilk adım atıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı İlhan Uslu, bu konuda işbirliği protokolünü imzaladı. Yüzüncüyıl Mahallesi’nde mülkiyeti Nilüfer Belediyesi’ne ait 653 metrekare alan üzerine yapılacak olan kız öğrenci yurdu, kaliteli ve güvenilir hizmetiyle fark yaratacak.

Nilüfer Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda yap-işlet-devret modeliyle Balkantürk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak olan yurtta, Nilüfer Belediyesi de 4 kişilik kontenjana sahip olacak. Toplam bin metrekare kapalı alana sahip olacak 47 öğrenci kapasiteli yurtta, 19 adet tek kişilik, 9 adet üç kişilik ve 1 adet engelli öğrenci odası olacak.

Engelli bireylerin kullanımına uygun ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte projelendirilen kız öğrenci yurdunda, fitness salonu, mescit, revir, çamaşır yıkama odası, valiz odası, yemekhane ve televizyon odası ile kütüphane bölümleri de yer alacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.