SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Eğitim Bakanı: Okul kayıt için bağış sorumluluğu yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kayıt parasına yönelik "Kayıt yaptırmak için bağış sorumluluğu kesinlikle yok." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2022 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2022 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Milli Eğitim Bakanı: Okul kayıt için bağış sorumluluğu yok

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Haber Global'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

"20 bin öğretmen atayacağız"

Bakan Özer, öğretmen atamalarına ilişkin soruya "20 bin öğretmen atayacağız. 1 Eylül'de öğretmenlerimiz okullarına gidecekler. 20 bin öğretmen atamasındaki dağılımı önceliklerimize göre belirledik. En büyük önceliği okul öncesi eğitime verdik. 7 bin 503 okul öncesi öğretmen alacağız. İkinci ağırlığı sınıf öğretmenliğine verdik. Özel eğitime de bin 250 öğretmen planladık. Sınıf öğretmeni ise 2 bin 223 olarak belirlendi. 39 alanda öğretmen alımlarıyla ilgili süreçler devam ediyor." şeklinde cevap verdi.

"Bağış sorumluluğu kesinlikle yok"

Kayıt parası ve yardımcı kaynak konularına da değinen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yardımcı kaynak ile ilgili konuyu büyük oranda çözdük. 36 milyon yardımcı kaynağı basarak, öğrencilere ulaştırdık. Bu kronik sorunu büyük ölçüde iyileştirdik. Kayıt parası konusunda okul müdürlerimiz de gerçekten muzdarip. İstanbul'daki okullara ihtiyaçları için 1 milyar kaynak aktardık. Kırtasiye, temizlik, küçük onarım ve donatım olmak üzere. Aynı şeyi Ankara ve İzmir'de yaptık. MEB'in okulların hepsinin ihtiyacını karşılayabilecek gücü de var, potansiyeli de var, bütçe sistemi var. Veliler, şikayet etsinler, vermesinler. İl müdürlerimiz, bakanlık bunun takipçisi olacak, süreçleri takip edeceğiz. Kayıt yaptırmak için bağış sorumluluğu kesinlikle yok."

"Tüm özel okullarda yüzde 37 olarak açıkladık"

Özel okul zam ücretlerine yönelik soruyu Bakan Özer, "Tüm özel okullarda yüzde 37 olarak açıkladık. Uymayanları şikayet etsin vatandaş, gerekli incelemeleri yapalım." diye yanıtladı.

Bakan Özer yaz okullarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Dört tane farklı temada yaz okulu açtık. Birincisi bilim ve sanat merkezleri. Şu anda 105 bin 856 öğrencimiz bu bilim ve sanat yaz kurslarına katılıyor. Matematik yaz okullarına da 414 bin 731 öğrenci katıldı. Yabancı dil kursuna da 327 bin 104 öğrenci katıldı. Yaz okullarından yaklaşık 1 milyon öğrenci ücretsiz olarak faydalanıyor." ifadelerine yer verdi.

Okullardaki kütüphane oranlarına da büyük önem verdiklerine dikkati çeken Özer, "Kısa sürede 16 bin 361 tane kütüphane yaptık. Yani günlük ortalama 271 kütüphane yapıldı bu ülkede. Bu hakikaten dünya rekorudur. Şu anda tüm okullarımızda kütüphane var. Her eğitim kademesi için uygun kitaplarımızı okullarımıza kazandırdık." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.