SON DAKİKA
Hava Durumu

Merinos Ortaokulu'nun gurur günü

Merinos Ortaokulu'nda 'Gözlerinin Işığında, Bilim ve Sanatla Yarınlara' sloganıyla Resim, Teknoloji ve Tasarım sergisi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2013 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2013 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Merinos Ortaokulu'nun gurur günü

Sergide Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Atmanlıoğlu, çevre okullardan İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Yüksel Özdemir, Fethi Açançiçek Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şakir Arı, Barbaros İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Kulplu, Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Bulut, İbn-i Sina İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Osman Gürsoy ve veliler bu anlamlı sergide Merinos Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldiler.

Merinos Ortaokulu'nun tüm sınıflarının ve özel eğitim sınıfı öğrencilerinin yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergide 100'e yakın proje sergilendi. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Atmanlıoğlu, Merinos Ortaokulu Müdürü ve öğretmenlerini başarılı projelerinden dolayı tebrik ederek yapılan serginin diğer okullar için de örnek teşkil edecek bir uygulama olduğunu belirtti. Okul Müdürü Fethi Poyraz "Merinos'ta ilk kez bu kadar kapsamlı bir sergi düzenleniyor. Sergimiz şenlik havasında gerçekleştiriliyor. Bu projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve birbirinden değerli çalışmaları ile sergiye katılan tüm öğrencilerimize özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Atmanlıoğlu ve çevre okulların müdürleri, Merinos Ortaokulu yönetimi ve öğretmenlerinin ev sahipliğinde sergiyi gezerek tek tek öğrencilerle sohbet ettiler ve projeleri yakından incelediler. Serginin mimarları olan Müdür Yardımcısı Ayşe Demir, Görsel Sanatlar Öğretmeni Bilge Tuncer, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ümmühan Bildiren ve Günçay Yılmaz proje hazırlıkları için öğrencilerin ve velilerin çok büyük emek verdiklerini ifade ettiler. Bu proje ile öğrencilerin yaratıcı yetenekleri, hayata değer katabilmeleri, gördükleri ürünlerin farklı fonksiyonlarını düşünüp kendi katabilecekleri yönleri düşünmeleri adına da öğrenciye değer katan bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirttiler. Sergide yer alan projelerde kullanılan teknikler ve projelerin amaçları hakkında da misafirlere bilgiler verdiler.

Öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkardıkları birbirinden değerli çalışmalarda yağlıboya resim çalışmaları, takı tasarımları, çevre kirliliği konusunda iyileştirici projeler, iş ve günlük hayata yönelik pratik çözümler, mühendislik alanına yönelik teknik projeler ön plandaydı. Sergide hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim sınıfı öğrencilerinin yaptığı çalışmalar ise büyük beğeni topladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.