SON DAKİKA
Hava Durumu

Kira artışını karşılayamayan okul devredildi

Bursa Şehir Koleji, iflas etti. İflastan haberi olmayan yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler şaşkınlık yaşadı. Kurucu Orkun Erdoğuş, kira artışını karşılayamadıkları için okulu öğrenci ve öğretmenlerle başka bir okula devrettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2022 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kira artışını karşılayamayan okul devredildi

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi Çekirge Caddesi üzerinde faaliyet gösteren 160 öğrencisi bulunan Bursa Şehir Koleji, iflas etti. İflastan haberi olmayan yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler, sabah okula gittiğinde şaşkınlık yaşadı.

Bursa Şehir Koleji Kurucusu Orkun Erdoğuş, konu hakkında açıklamada bulundu. Erdoğuş, yüzde yüzden fazla yapılan kira artışını karşılayamadıkları için okulu Bursa Bil-Fen Koleji'ne devrettiklerini bildirdi. Öğretmenler, okulun satıldığını ve işlerine son verildiğini okul sahibinden değil, Bil-Fen Koleji'nden gelen telefonla öğrendi.

Erdoğuş'un açıklaması şöyle: 

"Yeni dönem mevcut okulumuz için 2023 yılında yüzde yüzden fazla kira artışı talebi oldu. Kira kontratı yapmayacağımız için öğrenci ve öğretmenlerimizi başka bir okula nakil ettik. Yakınımızdaki Bursa Bil-Fen Koleji'ne devrettim, öğretmen ve öğrenciler aynı özlük haklarıyla devredildi. Bir mağduriyet, açıkta kalan, hakkı yanan veya mağdur olan bir kişi yoktur. 'Öğretmenler paralarını alamamış' diye iddia edilmiş, bankadan ödeme yapıyoruz. Biz de iletişimi doğru yönetemedik. Bizim de hatamız oldu. Toplantı yapıp velilerle paylaşacaktık. Süreci iletişim manasında doğru yönetemediğimizi kabul ediyorum ancak ortada bir mağduriyet olmayacak. Öğrenci ve eğitimci arkadaşlarımız mağdur etmeyeceğiz. Öğrenciler pazartesi gününden itibaren Çekirge'deki Bursa Bil-Fen Koleji'nde eğitim öğretime devam edecekler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.