SON DAKİKA
Hava Durumu

Harem-selamlık talimatı veren Ortaokul Müdürüne jet hızıyla göreve iade edildi

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu'nda kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatıyla görevinden uzaklaştırılan Okul Müdürü Haydar Akın, soruşturma tamamlanmadan görevine iade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Harem-selamlık talimatı veren Ortaokul Müdürüne jet hızıyla göreve iade edildi

Okuldaki öğretmenlere gönderdiği yazıda, kız öğrencilerle erkek öğlencilerin birlikte oturmaması talimatı veren Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın görevinden uzaklaştırılmıştı. Müdür Haydar Akın, olayın üzerinden 5 gün geçmesiyle Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevine iade edildi. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Osmangazi ilçemizdeki bir ortaokulumuzda yaşanan kız ve erkek öğrencilerin oturma düzenine ilişkin hususlarla ilgili inceleme, soruşturma başlatılmış olup, konu hakkındaki çalışmalar tüm boyutlarıyla, hassasiyetle yürütülmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul ve sendika üyeleri, Bursa Adliyesine giderek okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

"Orta çağ düzenine geçişin talimatı verilmiştir"

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Müdür Haydar Akın'ın göreve iadesi edilmesini "Haydar Akın’ın göreve iadesi okulları ortaçağ karanlığına teslim etmektir!" olarak yorumladı. Toy, şu açıklamada bulundu:

"Ortada karma eğitimi kaldırmaya yönelik resmi yazı düzeyinde bir kanıt varken, henüz soruşturmanın tamamlanmasını bile beklemeden Haydar Akın'ı müdürlük görevine iade eden MEB, bu kararıyla yandaş sendika Eğitim Bir-Sen tarafından sahte mülakatlarla yönetici koltuğuna oturulan tüm yandaş yöneticilere okulları medreseye dönüştürmeleri yönünde talimatı vermiştir. On binlerce okulumuz, milyonlarca çocuğumuz için orta çağ düzenine geçişin talimatı verilmiştir. Bu kafa Taliban kafasıdır. Milli Eğitim Bakanı koltuğunu korumak için tarikatların günlerdir süren baskısına boyun eğmiş, çocuklarımızı ortaçağcı anlayışa teslim etmiştir. Çocuklarımızı bu gerici anlayıştan korumamız gerektiğinin farkındayız. Gericiliğe karşı mücadelemiz devam edecek."

Eğitim-İş Bursa Şube üyeleri, okul önünde Haydar Akın'ın görevden alınması için protesto eylemi gerçekleştirmişti.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Acar ise okul müdürü Haydar Akın'ın yazıyı velilerin talepleri doğrultusunda öğretmenlere gönderdiğini belirterek, göreve iade edilen Akın için, "Bir yanlıştan dönüldü. Başta Genel Başkanımız, teşkilatımız ile sivil toplum örgütlerimiz olmak üzere desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube üyeleri, okul önünde Haydar Akın'ın göreve iade edilmesi için eylem gerçekleştirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.