SON DAKİKA
Hava Durumu

Harem-selamlık isteyen müdürün göreve jet iadesine tepkiler sürüyor

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulması için öğretmenlere talimat yazan ve gelen tepkiler üzerine hakkında açılan soruşturma tamamlanmadan jet hızıyla göreve iade edilen Mithatpaşa Ortaokulu Müdürünün göreve iade edilmesine tepkiler artarak sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2022 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2022 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Harem-selamlık isteyen müdürün göreve jet iadesine tepkiler sürüyor

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın'ın harem-selamlık uygulamasına gelen tepkiler üzerine görevden alınıp, soruşturma tamamlanmadan jet hızıyla göreve iade edilmesine Eğitim Sen ve çeşitli öğrenci dernekleri tepki gösterdi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim Sen, Öv-Der, Veli-Der ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri derneği üyeleri verilen karara tepki gösterdi. Yapılan ortak açıklamayı Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Yüksel Bayraktar okudu.

Siyasi iktidara yakınlıklarıyla bilinen Eğitim Bir Sen ile Türk Eğitim Sen Bursa şubeleri ve çeşitli cemaatlerin Haydar Akın’a destek açıklamaları yapmalarının ardından Haydar Akın görevine iade edildiğini ifade eden Bayraktar, “Köy Enstitülerinde kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim görmelerine karşı olan zihniyet bugün yine karşımızdadır. Yaşanan bu durum sadece bir okul müdürünün değil, eğitim sisteminin bir bütün olarak tarikatların, cemaatlerin ve bunlara destek veren “eğitim” sendikalarının nasıl kontrolüne geçtiğini gözler önüne sermiştir” dedi.

“Er ya da geç hukuk önünde hesap verecekler”

Ortada ağır bir suç bulunduğunu ifade eden Bayraktar, “Ancak, her zulmün, her eşitsizliğin ve her haksızlığın karşısında dini kendisine kalkan etmeyi alışkanlık edinenler, bırakalım suçlarıyla yüzleşmeyi, her defasında daha cüretkâr eylem ve uygulamalara imza atmaktadır. Bizler, devletin tüm imkânlarını ellerinde tutan ve güçlünün yasasını hukuk sanan herkese bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz! Hepinizi tek tek, isim sisim, örgütsel hafızamıza kazıyor, er ya da geç hukuk önünde hesap vereceğiniz günleri getireceğimizi bilmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Bursa Muhalif)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.