SON DAKİKA
Hava Durumu

Ensar Vakfı'nın okullarda düzenlediği yarışmaya Eğitim İş'ten tepki

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Ensar Vakfı'nın 17 ilçede tüm resmi ortaokul ve liselerde ‘’Sana Emanet’’ adlı bilgi yarışmasına tepki gösterdi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2022 00:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ensar Vakfı'nın okullarda düzenlediği yarışmaya Eğitim İş'ten tepki

Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından Bursa'da bulunan tüm resmi ve özel ortaokullar ile İmam Hatip ortaokullarının 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile tüm İmam Hatip Liseleri ve resmi ve özel Anadolu Liselerinin 9. ve 10. sınıf öğrencileri arasında çevrimiçi ödüllü kitap okuma yarışması adı altında bir etkinlik başlatıldı. Yarışmanın amacı, öğrencilerin kitap okuma oranını ve seçmeli ders olan 'Peygamberimizin Hayatı'na ilgiyi artırmak olarak açıklandı.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, vakfın 17 ilçede tüm resmi ortaokul ve liselerde ‘’Sana Emanet’’ adlı bilgi yarışmasına tepki gösterdi. Toy, "İl Milli Eğitim Müdürü olarak Serkan Gür, öğrencilerin kitap okuma oranı düşükse gerekli önlemleri almalı ve herhangi bir derse ilgi azlığı gözlemlenmişse görevini bir vakfa devrederek değil, eğitim-öğretim faaliyetini gerçekleştiren öğretmenlerle çalışmaları planlamalıdır. Daha önce bilgisi dışında izin verildiği gerekçesiyle iptal edilen Toplumsal Eşitlik Projeleri’ne yönelik yarışmalar yerine Ensar reklamı yapan, katılan öğrenci, öğretmen ve müdürlere ödüller dağıtan Kitap/Bilgi Yarışmasının neden sadece Bursa’da düzenlendiği de açıklamalıdır." sözleriyle tepki gösterdi. 

“Kamuoyunun vicdanını yaralamış bir ‘’vakfın’’ okullarımızda yeri yoktur”

Toy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Geçmişi kamuoyunun vicdanını yaralamış bir ‘’vakfın’’ okullarımızda yeri yoktur. Aynı zamanda 'Sana Emanet' bilgi yarışmasına katılacak öğrencilerin okuyacağı 40 Derste Ahlak kitabının arka kapağında yazan “Bir kadın beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, iffetini korur, bir de kocasına itaat ederse, ona ‘Haydi cennetin hangi kapısından istersen gir’ denilir” ifadelerinin de, yarışmaya izin veren Bursa Valiliği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hangi anlayışa hizmet ettiğinin bir göstergesidir.”

“Bu iş birliği Ensar’ı aklama ve meşru hale getirme çabasıdır”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetki devri anlamına gelen ve Anayasa’ya aykırı olan protokollerin yargıya taşındığını ve yürütmeyi durdurma kararı çıktığını ifade eden Toy, “Buna rağmen iptal edilmeyen protokollerle, gerici derneklerin okullarda faaliyetlerini sürdürmesine izin verilemez. Eğitim-İş olarak bir kez daha ilan ediyoruz: Laik ve bilimsel referanslara dayalı, demokratik, katılımcı, eşitlikçi Cumhuriyet Eğitimi’nden vazgeçmeyeceğiz. Öğrencilerimizin parasız, nitelikli, bilimsel eğitim hakkını da okullarımızı da teslim etmeyeceğiz. Öğrencilerimizin üstün yararını gözetmeyen faaliyetlere de, eğitimci olmayan kişilerce yürütülen kılıfı ne olursa olsun çalışmalara da geçit vermeyeceğiz. Bu iş birliği Ensar’ı aklama ve meşru hale getirme çabasıdır. Bursa Milli Eğitiminin görevi, Ensar propagandası yapmak değildir” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.