SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim-Sen: Ders saatleri 30 dakikaya düşürülmeli

Eğitim Sen Bursa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na ders sürelerini 30 dakikaya indirme çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2021 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim-Sen: Ders saatleri 30 dakikaya düşürülmeli

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), yüz yüze eğitimin başlanmasının üzerinden geçen bir ayı değerlendirdi. Eğitim Sen Bursa Şubesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundu. 

Basın açıklamasını, Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Yüksel Bayraktar okudu. Bayraktar, Kovid-19 salgının etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınmadığını, okullara ek bütçe sağlanmadığını, ders saatlerinin salgın koşullarına göre düzenlenmediğini, derslik sayısı ihtiyaç oranının arttırılmadığını ve öğretmen ve yardımcı hizmetli istihdamındaki eksikliklerin giderilmediğini belirtti. 

Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde kalabalık sınıf sorunun sürdüğünü kaydeden Bayraktar, "Öğrenci ve öğretmenlerin 40 dakika boyunca yeterince havalandırılmamış sınıflarda maskeli bir şekilde ders işlemesi sağlıksız bir ortam yaratmakta ve bulaş riskini arttırmaktadır. Eğitim emekçileri, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi talebi yoğun olarak dile getirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı bu konudaki haklı talepler doğrultusunda adım atmaya ve ders sürelerini 30 dakikaya indirmeye çağırıyoruz." diye konuştu. 

"ÖĞRETMEN VE YARDIMCI HİZMET PERSONELİ İHTİYACI ACİLEN KARŞILANMALIDIR"

Okullarda havalandırma sistemlerine de dikkat çeken Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:

"Acilen çalışma başlatılmalı ve yüz yüze eğitimin devam etmesi riske atılmamalıdır. MEB, yıllardır kadrolu yardımcı personel alımı yapmamakta ve ihtiyaçlar İŞKUR üzerinden geçici görevlendirmelerle geçiştirilmektedir. Okullarımızın büyük çoğunluğunda yardımcı hizmet personeli ihtiyacı halen giderilmemiştir. Tüm okullarda temizlik görevlisi yardımcı personel hemen göreve başlamalıdır. Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için eğitimde her türlü güvencesiz istihdam uygulamasından derhal vazgeçilmeli, herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde tam zamanlı yüz yüze eğitim için tüm eğitim bileşenlerinin aşı olması, her şeyden önce toplumsal bir sorumluluktur."

"KAMUSAL EĞİTİM İLKESİNE AYKIRI DÜZENLENEN OKUL SERVİS ARAÇLARI YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜTMESİ DURDURULMALI"

25 Ağustos tarihinde okul servis araçlarının yönetmeliğinde yapılan değişikliğe değinen Bayraktar, "Çocukların yaşam, güvenlik, eğitim, fiziksel ve ruhsal gelişim haklarına yönelik yüksek yararı yerine hizmet sunan kişilerin kârlarını artırmaları, maliyetleri düşürmeleri esas alınmış, sosyal devlet ve hukuk devleti olma ilkesi unutulmuştur. Parasız ve fırsat eşitliğine dayalı zorunlu eğitim çağındaki çocukların servis hizmetinin kalitesi ve güvencesi İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasa ve sözleşmeye aykırı düzenlenmiştir. Bir an önce yönetmeliğin yürütmesi durdurulmalı ve yönetmelik iptal edilmelidir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.