SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim Sen'den Eğitim İzleme Kurulu için çağrı

Eğitim Sen Bursa Şubesi, Bursa Eğitim İzleme Kurulu'nun raporunu sunduğu basın açıklamasında, "Kitle örgütleri, yerel yönetimler, siyasi partiler, dernekler ve platformlarla birlikte ilk işimiz, yaşanan eşitsizlikleri, mağduriyetleri ve sorunları kayıt altına almak olacak" diyerek çözüm için kamu kurumlarına çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim Sen'den Eğitim İzleme Kurulu için çağrı

Eğitimde yaşanan sorunları kayıt altına almak, çözüm için sorumlu kamu kurumlarını göreve çağırmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kitle örgütleri, yerel yönetimler, siyasi partiler, dernekler ve platformlarla oluşturulan Bursa Eğitim İzleme Kurulu'nun raporunu Eğitim Sen Bursa Şubesi, kamuoyuna duyurdu. 

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem'in KESK Toplantı Salonu'nda yaptığı basın açıklamasında, tüm kurumları salgına karşı ortak mücadele içi adım atmaya davet etmelerine rağmen olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade edildi. 

"Gelinen aşamada salgının boyutları ve okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla oluşan risk dikkate alındığında sürecin ayrıntılı ve çok yönlü izlenmesi gerektiği açıktır." diyen Erdem, şöyle konuştu:

"Bu gereksinimin karşılanması, eksikliklerin ve sorunların hızlı tespiti ve geçerli, uygulanabilir çözümlerin anlık olarak üretilebilmesi için mutlaka merkezi, il ve ilçe düzeylerinde "Eğitim İzleme Kurulları" oluşturulması gerektiği inancındayız. Söz konusu kurulların alanda bulunan tüm kesimlerin temsilcilerinden, bilim insanlarından ve sorumluluğu bulunan kamu kurumlarının temsilcilerinden oluşması gerekmektedir. Ancak son dönemde kamu yöneticileri, tüm kamu kesimleri ile değil sadece kendilerine daha yakın olarak tanımlanan kesimlerle iletişim içerisinde olmayı tercih etmektedir. Toplumun tüm kesimlerine eşit uzaklıkta olması gereken kamu yöneticilerinin, sadece siyasi iktidar tarafından makbul görülen kesimlerle ortak hareket etmesinde kamu yararı söz konusu değildir."

"Sorumlu kamu kurumlarının göreve çağrılması zorunluluktur"

MEB'in okulların en güvenli yerler olduğunu açıklamasının kabul edilir olmadığını söyleyen Erdem, "Eğitim alanında yaşanan sorunların izlenmesi, kayıt altına alınması, çözüm için sorumlu kamu kurumlarının göreve çağrılması ve kimi çözümler içinde il düzeyinde inisiyatif geliştirilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir." dedi.

Bursa Eğitim İzleme Kurulu'nun eğitim alanında yaşanan dönüşümün kayıt altına alınacağını belirten Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kurullarda, birlikte hareket edebileceğimiz tüm kitle örgütleri, yerel yönetimler, siyasi partiler, dernekler ve platformlar, üniversitelerde görev yapmakta olan bilim emekçileri yer almaktadır.  "Bursa Eğitim İzleme Kurulu", alanda oluşan her soruna müdahil olacak, uzaktan eğitime erişimi olmayan yoksul çocukların ve dezavantajlı kesimlerin eğitimden eşit yararlanması, tarikat ve cemaat yurtlarına gitmek zorunda olan yoksul aile çocukları, temel çalışma alanımız olacaktır. Çocuk işçiliği ile ilgili farkındalık yaratmak ve kamuoyu oluşturmak önemli bir çalışma konusudur. Ayrıca kız çocuklarının eğitime erişimi ile anadili Türkçe olmayan öğrenciler ve özel eğitime gereksinimi olan öğrenciler için çalışma yapmak önemli olacaktır."

İlçelerde de 'Eğitim İzleme Kurulları' oluşturulması için çalışmalara başlandığını ifade eden Erdem, "Bir araya geldiğimiz kitle örgütleri, yerel yönetimler, siyasi partiler, dernekler ve platformlarla birlikte ilk işimiz, yaşanan eşitsizlikleri, mağduriyetleri ve sorunları kayıt altına almak olacaktır." dedi.

Uzaktan ve yüz yüze eğitimde yaşanılan sorunların Eğitim Sen'e bildirilebileceğini kaydeden Erdem, çözüm için sorumlu kamu kurumlarını göreve çağırdı.

Açıklamaya imza koyan sivil toplum örgütleri şunlar:

EĞİTİM SEN

BURSA TABİP ODASI

SES

BES

TARIM ORKAM SEN

YAPI YOL SEN

VELİ-DER

ÖV-DER

NİLÜFER KENT KONSEYİ

DERSİMLİLER DERNEĞİ

PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ

BATİS

BAMİS

DİSK EMEKLİ SEN

TÜM EMEKLİ SEN

HALK EVİ

LİSELİ GENÇ UMUT

AS-DER

CHP

EMEP

HDP

SOL PARTİ

SODAP

SYKP

TİP

YEŞİL SOL PARTİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.