SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim İş'ten müftülüğe bağlanan okul idarecilerine suç duyurusu

Eğitim İş Bursa Şubesi, Bursa-Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul içinde 'cemaatle namaz' uygulamasını başlatan okul idarecileri hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim İş'ten müftülüğe bağlanan okul idarecilerine suç duyurusu

Eğitim İş Bursa Şubesi, Bursa-Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul içinde 'cemaatle namaz' uygulamasını başlatan okul idarecileri hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bursa Nilüfer'de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul içerisinde 'cemaatle namaz' uygulaması başlatılmış, okul idaresi “cuma namazı kılınan yer” olarak ifade ettiği mekânın düzenlenmesi için öğretmenlerden de maddi manevi bağış talebinde bulunmuştu. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, yazılı açıklamayla duruma tepki göstermişti. 

Toy, okul müdür yardımcısı Kenan Dunar'ın okulun whatsapp grubunda, okulun içinde cemaatle birlikte imam eşliğinde namaz kıldıkları bir fotoğrafı “Malum zihniyete’ karşı omuz omuza. Dinimize, diyanetimize, cemaatimize sahip çıkıyoruz. Sonsuza dek” notuyla paylaştığını yaptığı açıklamayla duyurdu. 

Dunar'ın sabah töreninde öğrencilere "Belki haberlerde internette görmüşünüzdür. Bizi şikâyet etmişler. Biz malum zihniyetle yıllardır mücadele ettik, dinimize kitabımıza bayrağımıza sahip çıktık. Biz gerekli izinleri aldık. Bu öğrencilerin cuma namazını burada kılmasını kimse engelleyemeyecek! Bu böyle biline! Ve bu gençlerimizin de imanlı, dinini, diyanetini bilen bir nesil olarak yetişmesini canı gönülden istiyorum. Sonsuza dek bu savaşı ben vereceğim. Belirtmek isterim. Bu yüzden de arkadaşlarımı, özellikle bu cuma bekliyorum. Namaz kılınan yer belli, arzu eden isteyen orada namaz kılmak için buyursun gelsin. Bekliyorum! ‘’ ifadelerini kullandığını aktaran Toy, şu açıklamada bulundu:

"Eğitimde yöneticilerin nasıl liyakatsizce seçildiğinin canlı kanlı örneği olan müdür yardımcısı Kenan Dunar’ın cesaret edip de devamını getiremediği sözü biz tamamlayalım: Dunar ve türevlerinin Anayasa’ya ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre milli eğitimin ancak laik biçimde verilebileceği bu Cumhuriyet’te, okula cami cemaatini taşıyıp namaz kılarak savaşabilecekleri tek ‘malum zihniyet’ laikliktir. Dunar ve türevlerinin de malumu olmalıdır ki, Başöğretmen’in eğitim neferleri oldukça, Eğitim-İş oldukça gericilerin eğitimde kazanabileceği bir zafer yoktur. Eğitim-İş Bursa Şubesi olarak Müdür Yardımcısı Kenan Dunar ve Müdür Ömer Pınarlı hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma, Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik ve Ayrımcılık' suçu gerekçeleriyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğumuzu ve konunun sonuna dek takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Ve bugün kendini hakim sanan aciz karanlığa yüz yıllık bir kararlılıkla sesleniyoruz: “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur.”"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.