SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim İş Bursa: Okullarda görevli yok!

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, İŞKUR'un getirdiği yeni kurallar nedeniyle binlerce okulun personelsiz kaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim İş Bursa: Okullarda görevli yok!

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, okullardaki personel gereksinimine ilişkin yazılı basın açıklamada bulundu. Okullarda kadrolu yardımcı hizmetli istihdam edilmediği için bu ihtiyacın İŞKUR tarafından 9 aylığına geçici personel görevlendirilmesiyle tamamlandığını söyleyen Toy, İŞKUR'un getirdiği yeni kural nedeniyle binlerce okulun personelsiz kaldığını dile getirdi. 

Toy, açıklamasında, "İŞKUR bünyesinde son 5 yılda 9 aydan fazla istihdam edilmemiş olmak ve hane gelirinin 8 bin 250 TL'nin altında olması gibi kurallar nedeniyle okullarda çalışacak yardımcı hizmetli bulunamıyor. Milyonlarca işsizin yaşadığı bir ülkeyi İsveç gibi görmek ve böylesine katı kurallar getirmek, 9 aylık geçici işin bile dağıtılmak zorunda kalındığı bir ülke gerçeğini örtmez. Bursa’da okul müdürlerinin köy köy dolaşıp İŞKUR'da 9 ay çalışmamış işçi aradığı bir süreci yaşıyorken, yapılması gereken bu akıl dışı kuralı ortadan kaldırıp okulların yardımcı hizmetli sorununu çözmektir. Okulların yardımcı hizmetli personel eksiğiyle başlamış olması daha ilk haftadan başta ishal olmak üzere birtakım hastalıkların yaygınlaşmasına neden oldu. Kovid  salgını da devam ederken okulları kadrolu personelsiz bırakan hatalı politikalar, çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmaktadır." ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.