SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim İş Bursa: İhmaller zinciri öğrenci ölümüne sebep oldu

Kestel ilçesinde bir ilkokul öğrencisinin servis aracının altında kalarak yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, kaza gibi gösterilmeye çalışılan olayın ihmallerden kaynaklı bir 'cinayet' olduğunu öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim İş Bursa: İhmaller zinciri öğrenci ölümüne sebep oldu

Bursa'nın Kestel ilçesi Vanimehmet Mahallesi Gözebağ Sokak'ta, 5 Nisan çarşamba günü okul çıkışında yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Atatürk İlkokulu öğrencisi İnci Su Özmen, Eren Büyükdağ'ın kontrolündeki 16 S 4666 plakalı servis aracının altında kalmıştı. Özmen, hastanedeki müdahaleye karşın kurtarılamamıştı. 

Konuya ilişkin yazılı açıkalama yapan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, kaza gibi gösterilmeye çalışılan olayın ihmallerden kaynaklı bir 'cinayet' olduğunu öne sürdü. Toy, servis sürücüsünün servis kullanma yaş sınırının altında olmasına rağmen okul servis aracı kullandırıldığını söyledi. Sürücünün defalarca uyarıldığını belirten Toy, "Agresif ve tehlikeli araç kullanması nedeniyle defalarca uyarılmış, okul yönetimine bildirilmiş fakat gerekli önlemler alınmamıştır" dedi.

Servis sürücüsü Eren Büyükdağ’ın işe başlamasının üzerinden günler geçmesine rağmen ehliyet, sabıka kaydı, sağlık raporu gibi belgeleri okula teslim etmesi istendiği halde teslim etmediğini aktaran Toy, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Belgeler görülmeden ve sürücünün okul servisi kullanmaya yeterli olup olmadığı anlaşılmadan öğrenci taşımasına okul yönetimi tarafından göz yumularak cinayete zemin hazırlanmıştır. Cinayetin ardından servis sürücüsünün henüz 22 yaşında olduğu ve yasalara göre okul servis aracı kullanma yeterliği olmadığı ortaya çıkmıştır."

'BİR HAFTA GEÇTİ AMA MİLLİ EĞİTİMDEN SORUŞTURMA BAŞLATILMADI'

Okul servis araçlarının ilgili yönetmeliğe göre Kaymakamlıklar tarafından düzenli olarak denetlenmesi gerekiyor. Toy, Kestel Kaymakamlığı'nın denetleme yapmadığını kaydederek, "Bir öğrencinin okul servis aracının altında kalarak ölmesinin üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından herhangi bir soruşturma başlatılmamıştır. İnci Su’nun ölümüne neden olan ihmaller zincirinin halkaları Kestel Kaymakamlığı, Kestel İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kestel Atatürk İlkokulu Müdürlüğüdür. Çocuklarımızın hayatını tehlikeye atan, okul güvenliğini sağlayamayan bu kamu görevlileri İnci Su’nun ölümüne sebep oldukları gibi diğer öğrencilerimiz için de büyük bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır" açıklamasında bulundu. 

Bursa Valisi Yakup Canbolat’a çağrıda bulunan Toy, "Çocuklarımızın yaşamına mal olan bu ihmalkâr kamu görevlilerine görevden el çektiriniz. Kapsamlı bir soruşturma ile sorumluların bu cinayetin hesabını vermesini sağlayınız. İhmaller devam etmekte, öğrencilerimiz yaşamsal tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.