SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim İş Bursa'dan bu yıl İl Milli Eğitim Müdürüne karne yok

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, her yıl İl Milli Eğitim Müdürlerine verdikleri karneyi bu yıl vermeyeceklerini söyledi. Toy, "Serkan Gür, Bursa’da eğitimi, en temel yaşamsal öğeleri olan laik ve bilimsel eğitim anlayışından hızlıca uzaklaştıracak uygulamalara imza atmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2022 00:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim İş Bursa'dan bu yıl İl Milli Eğitim Müdürüne karne yok

Kovid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından başlayan 2021-2022 eğitim öğretim yılı, yarın sona erecek. ülke genelinde 18 milyon, Bursa’da ise 650 bin öğrenci karne alacak. Her yıl eğtiim dönemini değerlendirip İl Milli Eğitim Müdürüne karne veren Eğitim İş Bursa Şubesi, bu yıl Serkan Gür'e vermedi. 

Sendikanın toplantı salonunda basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün 9 aylık görev süresinde eğitim hedeflerinden uzaklaştığını belirtti. Toy, "Bursa’nın çocuklarını geleceğe hazırlamak yerine sanayinin eleman ihtiyacını karşılamayı amaç edinen Serkan Gür, Bursa’da eğitimi, en temel yaşamsal öğeleri olan laik ve bilimsel eğitim anlayışından hızlıca uzaklaştıracak uygulamalara imza atmıştır." dedi.

Gür'ün Mithatpaşa Ortaokulu’nda kız ve erkek öğrencilerin sırasını ayırma talimatı veren Okul Müdürü Haydar Akın’a destek verdiğini hatırlatan Toy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Baskıcı, adaletsiz ve huzursuz eğitim ortamlarını sağlıklı ve üretken eğitim ortamlarına dönüştürmekle sorumlu olduğu halde, okulların kaynak yaratmak için dansözlü eğlenceler yapmak zorunda kaldığı bir manzara karşısında bile kamuoyunu “imam hatipte değil yakınındaki bir ilkokulda oldu” diyerek yanıltmaya çalışan Serkan Gür, yalnızca bu davranışında bile eğitime hangi pencereden baktığını ortaya koymuştur. Sorumluluğu altındaki 650 bin öğrenciyi, okulları medreseye dönüştürmeyi amaçlayan, tarikat ve cemaatlerin laik ve bilimsel eğitim karşıtı uygulamalarına mahkum etmiş, bu yolla eğitim sisteminin en hayati organlarını işlevsiz bırakarak eğitimi bilimsellikten uzaklaştırmıştır. Dolayısıyla, çağdaş eğitim anlayışının temellerini ortadan kaldırmaya yönelik karar ve çalışmalarıyla 9 aylık görev süresince Bursa’yı eğitimde skandallar kentine dönüştüren Serkan Gür’ün diğer çalışmalarını da notla ölçmeye ve bir karne vermeye bu yıl değer bulmuyoruz."

"Bursa’ya acilen 10 bin derslik yapılmalı"

Bursa’nın derslik açığı en fazla olan iller arasında yer aldığını ifade eden Toy, deprem dayanıksızlığı nedeniyle yıkılan ve yapılmayan, güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltılan okulları da hatırlatarak "İlimizin derslik ihtiyacı sorunu daha da büyüyerek kronikleşmiştir. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre öğretmen norm kadrolarında yaklaşık 4 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Kent merkezinde ilkokullarda 50’ye yaklaşan, Anadolu Liselerinde 40’ı aşan kalabalık sınıf mevcutlarının olduğu bir gerçekliği verimli eğitim ortamlarına dönüştürebilmek için Bursa’ya acilen 10 bin derslik yapılmalı ve 10 bin öğretmen atanmalıdır." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürüne sorular

Yeliz Toy, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'e şu soruları yöneltti:

"- Bursa’da kaç öğrenci ŞÖK ile geçmiştir?

- İdeal bir sınıf mevcudu hesabına göre Bursa’nın gerçek derslik ihtiyacı kaçtır?

- İdeal bir sınıf mevcudu hesabına göre Bursa’nın gerçek öğretmen açığı kaçtır?

- Bursa’da okul türlerine göre ayrımcılık son bulacak mıdır?

- Okulların temizlik, güvenlik gibi ihtiyaçları ne zaman karşılanacaktır?

- Velinin parasıyla düşe kalka ilerleyen bu kervana daha ne kadar seyirci kalacaksınız?

- Örgün eğitimden koparılarak Mesleki Eğitim Merkezleri eliyle sanayiye çırak olarak verilerek erken yönlendirme ile gelecekleri ziyan edilen öğrenci sayısı kaçtır?

- Tüm bu sorulara ek olarak; Bursalı ailelere, tarikat ve cemaatlerin de cirit attığı okullarda “çocuklarınız güvendedir” diyebilecek misiniz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.