SON DAKİKA
Hava Durumu

Eğitim İş Bursa: Çocuklarımızın Sütü Maarif Vakfı'na gidiyor

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "MEB bütçesinden Maarif Vakfı’na aktarılan 1 milyar 77 milyon TL tutarı ile Türkiye’de sayıları 5 milyonu aşan ilkokul öğrencisine 1 yıl boyunca ücretsiz okul sütü dağıtımı yapılması mümkündü." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2022 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2022 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eğitim İş Bursa: Çocuklarımızın Sütü Maarif Vakfı'na gidiyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 İdare Faaliyet Raporuna göre Maarif Vakfı'na MEB bütçesinden 1 milyar 77 milyon lira aktarıldı. Konuya ilişkin Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Çocuklarımızın Sütü Maarif Vakfı'na" başlıklı yazılı açıklamada bulundu.

Toy, “Öğrencilerin Sağlıklı Beslenme Düzeyi Araştırma Raporu”nda ortaya çıkan sonuçları hatırlattı. Toy, öğrenciler açısından ciddi bir beslenme sorununun varlığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Okulda sağlıklı bir eğitim ortamının oluşması, öğrencinin beden ve ruh sağlığını koruyabilmek ile mümkün olacaktır. Ancak, çocukların sağlıklı gelişimleri açısından süt içmelerinin temel bir ihtiyaç olduğu bilinirken, rapora göre öğrencilerin yalnızca yüzde 10’unun düzenli bir şekilde süt içebildiği gerçeği, ekonomik koşulların milyonlarca öğrencinin sağlıklı gelişimini ne düzeyde tehdit ettiğini de ortaya koymaktadır. En temel beslenme ihtiyaçları bile karşılanamayan çocukların sağlıklı ve düzenli beslenememeleri sonucunda okul başarıları düşmekte, çeşitli gelişim sorunları ve davranış bozuklukları ortaya çıkmakta, eğitim ortamlarına uyumları güçleşmektedir."

Toy, Türkiye’de milyonlarca çocuk sağlıklı ve dengeli beslenmek için yeterli gıdaya ulaşamazken, Millî Eğitim Bakanlığı bütçesinden milyarlarca liranın vakıflara aktarılmaya devam edildiğini söyledi. Toy, MEB 2021 Yılı İdari Faaliyet Raporu’na göre 2021 yılında MEB bütçesinden Maarif Vakfı’na 1 milyar 77 milyon TL kaynak aktarıldığını ifade etti. Toy, açıklamasına şöyle devam etti:

"Maarif Vakfı’na aktarılan 1 milyar 77 milyon TL tutarı ile Türkiye’de sayıları 5 milyonu aşan ilkokul öğrencisine 1 yıl boyunca ücretsiz okul sütü dağıtımı yapılması mümkündü. Çocukları sağlıklı beslenme olanağına sahip olmayan, temel besin maddelerine bile ulaşamayan bir ülkede böylesine büyük bir kaynağın “yurt dışı eğitim faaliyetleri” adı altında faaliyet gösteren paralel Maarif Vakfı’na aktarılmasının açıklanabilir tek bir yanı yoktur. Çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek yaratma kaygısı yerine kendi siyasi gelecekleri kaygısını önceleyen bir anlayışın ülkeye vereceği zarar çökmüş bir ekonomi, bozuk toplumsal düzen, sıfır noktasına gelmiş eğitimden ibaret değildir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.