SON DAKİKA
Hava Durumu

'Eğitim bütçesi kamusal eğitimi güçlendirmeli'

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı'na 3,5 milyar lira kaynak aktarılabilmesine tepki gösteren Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, eğitim bütçesinin kamusal eğitimi güçlendirmek için kullanılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Eğitim bütçesi kamusal eğitimi güçlendirmeli'

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı'na 3,5 milyar lira kaynak aktarılabilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararına tepki gösterdi. Erdem, eğitim bütçesinin kamusal eğitimi güçlendirmek için kullanılması gerektiğini belirtti. 

Türkiye Maarif Vakfı’na 2020 yılı sonuna kadar MEB bütçesinden toplam 1 milyar 603 milyon lira aktarıldı. 2021 yılında 486 milyon 783 bin lira bütçe ayrılan Türkiye Maarif Vakfı’nın (TMV) bütçesi 2022 yılında yaklaşık 3 kat artarak 1 milyar 389 milyon lira oldu. Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, vakfın amaçlarını gerçekleştirmek için yapacağı hizmetlere ilişkin giderlerin karşılanmasına yönelik olarak 2023 yılında MEB bütçesinden 3,5 milyar liraya kadar kaynak aktarılabilecek. 

Okullarda güvenlik personeli, kadroluyardımcı personel, laboratuvar, sanat ve spor salonlarının olmadığını, ücretli öğretmen çalıştırıldığını, öğretmen ihtiyacının 200 bine çıktığını aktaran Erdem, şu ifadeleri kullandı:

"Depreme dayanıksız okullarda eğitim öğretim yapıyoruz. Öğrencilerimiz derse aç girmekte iken Türkiye Maarif Vakfı’na MEB bütçesinden kaynak aktarılması büyük bir çelişkidir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yasalarla kendisine verilmiş yükümlülüklerini Türkiye Maarif Vakfı adı altında, yönetimini siyasi iktidarın belirlediği başka bir yapıya aktarmakta, bir anlamda kendisine ait yetkileri ‘yetki devri’ uygulaması üzerinden devretmektedir. MEB’in iktidarın ideolojik yönelimleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yapan vakıflara kamu kaynaklarını aktarması kabul edilemez. Eğitim bütçesinin tamamen siyasal-ideolojik amaçlarla oluşturulmuş yapılara aktarılmasına son verilmeli, kamu kaynakları kamusal eğitimi güçlendirmek için kullanılmalıdır. Kimin Parasını Kime Veriyorsunuz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.