SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremzede öğrenciler Bursa Sınav Okullarında ücretsiz eğitim görebilecek

Deprem bölgesinden Bursa'ya gelecek ailelerin çocukları Bursa Sınav Eğitim Kurumlarının tüm kampüslerinde bu dönem ücretsiz eğitim görebilecek. 

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Depremzede öğrenciler Bursa Sınav Okullarında ücretsiz eğitim görebilecek

Bursa Sınav Eğitim Kurumları, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen öğrenciler için önemli bir karar aldı. Depremin vurduğu 10 ilden Bursa'ya gelecek ailelerin çocukları Bursa Sınav Eğitim Kurumlarının tüm kampüslerinde bu dönem ücretsiz olarak eğitim görebilecek.

Bursa Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, Türkiye’nin büyük bir felaket yaşadığını belirterek, depremin yaralarının dayanışma ile sarılacağını söyledi. Bursa Sınav Eğitim Kurumları ve Mudanya Üniversitesi olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydeden Bingöl, “Ben de 1966 yılında Varto depreminde enkaz altından kurtarıldım. O acıyı ve travmayı çok iyi bilirim" dedi.

"Şimdi ihtiyacımız olan birlik olmak ve dayanışmayı büyütmek" diyen Bingöl, şunları söyledi:

"Biz de bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız ve yapıyoruz. Depremin hemen sonrası Sınav Kolejleri, Bursa Çocuk Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi olarak yardım malzemeleri topladık ve 1 TIR bölgeye gönderdik. Muradiye’de bulunan Kız Öğrenci Yurdumuzda bölgeden gelecek depremzedeleri misafir edeceğiz. Ayrıca öğrenciler için de bir karar aldık. Depremin vurduğu 10 ilden Bursa'ya gelecek ailelerin çocukları Bursa Sınav Eğitim Kurumlarının tüm kampüslerinde bu dönem ücretsiz olarak eğitim görebilecek. Türkiye büyük bir ülke. Hep birlikte bu felaketin üstesinden geleceğiz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın."


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.