SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Erkek Lisesi tarihi kimliğine yakışacak

Bursa Anadolu Erkek Lisesi, Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile tarihi kimliğine daha yakışır hale getirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2013 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2013 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Erkek Lisesi tarihi kimliğine yakışacak

Bursa'nın köklü eğitim kurumlarından Erkek Lisesi'nin 130. pilav günü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve eski mezunların katılımıyla gerçekleşti. Okulun mezunları ile öğrencilerinin kaynaştığı pilav günü kapsamında lisenin tarihi kimliğine yakışır çevre düzenlemesi ile spor salonunun da temeli atıldı.

Başkan Altepe, burada yaptığı konuşmada, 130 yıllık marka eğitim kurumu olan Bursa Anadolu Erkek Lisesi'nin kabuk değiştirdiğini belirterek, "Bursa'nın tarihi kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden biri de Erkek Lisesi'dir. Bizler her zaman söylediğimiz gibi Bursa Anadolu Erkek Lisesi ve Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği'nin yanındayız. Tarihi okul canlanacak dedik, canlanıyor. Okula yeni ek bina yapıldı, bahçe ve çevre düzenlemeleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor" dedi.

Çalışmalara okul mezunu iş adamlarından da destek geldiğini kaydeden Altepe, "Bursa Erkek Lisesi'nin 130 yılda sanat, sosyal, kültürel ve politik hayata çok değerli isimler kazandırdığını hepimiz biliyoruz. Edebiyatın güçlü isimlerinden Reşat Nuri Güntekin'den Sait Faik Abasıyanık'a, eski bakanlarımızdan Ertuğrul Yalçınbayır'dan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'ya kadar, kent kültürüne katkı koyan değerler burada yetişti. Bugün de Erkek Lisesi için önemli bir dönüm noktası" dedi.

Başkan Altepe, okulun tarihi binasındaki restorasyona da gerektiğinde destek verileceğini açıklayarak, "Bugün Bursa'nın köklü eğitim kurumuna yakışır şekilde, gecikmiş olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Okulumuz her yeriyle yeniden düzenleniyor. Belediye olarak eğitime büyük destek veriyoruz. Erkek Lisesi için atılacak her adımda da varız. Okula kazandıracağımız spor salonu, yaklaşık 850 m2 alanda, 400 m2'lik basketbol ve voleybol sahası, soyunma odaları ile masa tenisi ve oturma bölümleri bulunan 250 m2'lik açık alandan oluşacak" şeklinde konuştu.

Yangın çıkışları ve engelli platformundan tesisatlara kadar tüm eksikler giderileceğini ifade eden Altepe, spor salonunun bu yıl içinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Başkan Altepe'ye okul flaması takdim edildi.

Bursa Anadolu Erkek Lisesi Halk Oyunlarının da gösteri yaptığı temel atma töreninde, Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte butona basarak temele ilk harcı attı. Başkan Altepe, öğrencilerle mezunlara dağıtılan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan Erkek Lisesi'nin tarihinin anlatıldığı kitabı da imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.