SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Çınar Anadolu Lisesi'nin başarısı resim sergisiyle sunuldu

TÜBİTAK tarafından Türkiye'de projesi tek kabul edilen Anadolu Lisesi olarak desteklemeye değer görülen "Doğanın Dilini Öğreniyorum" projesi Çınar Anadolu Lisesi'nde yapılan resim sergisiyle sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2021 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2021 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Çınar Anadolu Lisesi'nin başarısı resim sergisiyle sunuldu

Bursa Çınar Anadolu Lisesi'nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" programı kapsamında geliştirdiği "Doğanın Dilini Öğreniyorum" projesi, desteklenmeye layık görüldü. Böylelikle Türkiye'de projesi tek kabul edilen Anadolu Lisesi oldu.

"Doğanın Dilini Öğreniyorum" projesi, Biyoloji Öğretmeni Emine Poyraz tarafından, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı Programı Öğretim Görevlisi Dr. Nurhan Sümer iş birliğiyle hazırlandı. Proje, 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 26 okuldan 34 öğrencinin katılımıyla uygulandı. 

Projede Bursa'nın tarihi ve coğrafik yapısının yer aldığı etkinliklerde; çevre gezileri, saha çalışmaları, doğa yürüyüşü, gözlem, işbirlikçi grup çalışmaları, sanatsal ve içeriği oyunlarla anlatan çalışmalara yer verildi.

Projeye katılan öğrenci ve okul müdürlerinin katılımıyla, proje fotoğrafları ve öğrencilerin sanatsal ürünleri, 12 Kasım Cuma günü yapılan açılışla Çınar Anadolu Lisesi'nde sergilendi.

Serginin açılışı Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer tarafından yapıldı. Ayrıca 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusunda Takım halinde Bursa İl Birincisi Olan Çınar Anadolu Lisesi Erkek Atletizm takımına kupaları Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Çokgezer tarafından verildi.

Biyoloji Öğretmeni Emine Poyraz, "Çocuklara ekolojik çevre bilinci kazandırmak ve çeşitlilik adına bilgi vermek amaçlı doğada eğitim düzenledik. Türkiye genelinde 100 proje kabul oldu. Bu projeler arasında tek Anadolu Lisesi olarak bizim projemiz kabul oldu. Bundan gurur duyduk. Proje kapsamına 10. sınıftan 11. sınıfa geçen öğrencileri almayı planladık." dedi. Poyraz, Bursa ili ve çevresinde Küreklidere, Cumalıkızık, Uludağ Milli Parkı, Sadağı Kanyonu Milli Parkı, Gölyazı gibi yerlerde sahada çalışmalar yaptıklarını belirtti.

5 gün sahada süren proje, fotoğraf ve resim sergisiyle birlikte tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.