SON DAKİKA
Hava Durumu

BTÜ'den yakıt pilleri üzerine yaz okulu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Bükreş Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği yaz okulu organizasyonu "International Summer School on Pem Fuel Cells" sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BTÜ'den yakıt pilleri üzerine yaz okulu

Yakıt pillerin konu edildiği programa; Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu toplam 17 ülkeden yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyenler katıldı.

Geleceğin yakıtı olan hidrojen yakıt pillerinin öneminin tartışıldığı programda gerek öğrenciler gerekse akademisyenler tarafından çeşitli sunumlar yapıldı. Yakıt pillerinde yanma olayının olmadığı, dolayısıyla pil emisyonu olarak sadece su buharı üretildiği yapılan sunumlarla katılımcılara aktarıldı. Bu nedenle hidrojen yakıt pilleri çevre dostu sistemler olduğu belirtilirken, yakıt pilleri otomobillerde ve diğer bütün araçlarda içten yanmalı motorların yerini alacağı görüşü savunuldu. Geleceğin yakıt pilli araçlarının egzoz olarak su buharı üreteceği de anlatıldı.

Program boyunca yakıt pillerinin çalışma prensipleri de anlatılırken, sistemi oluşturan parçaların üretim teknolojileri üzerinde ve otomobil üreten firmaların konuyla ilgili yürüttükleri AR GE faaliyetlerinin üzerinde geniş bir şekilde duruldu. Yakıt pillerinin; hareketli parçasının olmaması nedeniyle sessiz ve titreşimsiz çalışacağı, hidrojen kaynağı olan su veya metanın doğadaki bolluğu nedeniyle petrole bağımlılığı ortadan kaldıracağı ve araç ağırlığının azalacağı gibi yararları masaya yatırıldı.

Farklı ülkelerden gelen konuklar, sunumların tamamlanmasının ardından Bursa'nın çeşitli mekanlarını ziyaret ettiler. Mudanya, Gölyazı, İznik ilçelerinin yanı sıra Bursa'da da çeşitli mekanlara giden öğrenciler Bursa'dan güzel anılarla ayrıldılar. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.