SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bakanlık 'Çadırlar bu okulda üretildi' diyemedi'

Eğitim İş Genel Merkezi Genel Sekreter Cengiz Sarıyer, bakanlığın Antep'ten çadır alındığını 'yalanlama'sına yönelik yaptığı açıklamada, "Bakanlık olayı aydınlatmak için değil adeta perdelemek için müfettişlerini harekete geçirdi" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bakanlık 'Çadırlar bu okulda üretildi' diyemedi'

Eğitim İş, Bursa'daki şube binasında Gaziantep'ten çadır satın alınarak Bursa'ya getirildiği, burada Milli Eğitim Bakanlığı logosu basıldıktan sonra tekrar deprem bölgesine gönderildiği iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklama Eğitim-İş Genel Merkezi adına Genel Sekreter Cengiz Sarıyer tarafından yapılan basın toplantısına Genel Örgütlenme Sekreteri İlhan Yaşar, Genel Basın Yayın Sekreteri Emine Çalık katıldı.

Eğitim İş Genel Merkezi Genel Sekreter Cengiz Sarıyer'in yaptığı açıklamada, okul yöneticilerinin görevden alınmadığına değinerek, şöyle konuştu:

"Bakanlık olayı aydınlatmak için değil adeta perdelemek için müfettişlerini harekete geçirdi. Sendikamızın açıklamalarından günler sonra yayımladığı sözde “yalanlamada”, “bu çadırlar bu okullarda üretildi” diyemedi. Şimdi bu hamleleriyle birlikte tepkilerin soğumasını ve rezaletin unutulmasını bekliyorlar. Diğer illerde de Bursa’daki gibi hayali üretim yapılıp yapılmadığının peşine düşüyoruz."

Sarıyer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e şu soruları yöneltti:

"-İsimlerini verdiğimiz okullar Bakanlığınızca mı tespit edilmiştir?

-Bizim üstüne basa basa dile getirdiğimiz bu iddialar sizin iddia ettiğiniz şekilde doğru değilse, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü’nü bizim ifşaatlarımızın hemen sonrasında neden görevden aldınız?

-Bakanlığınızca tespit edilmişse, bu okullara çadır üretimi için ne kadar ödenek gönderilmiş, makine, teçhizat alımları yapılmış mıdır?

-Bu il ve okulların dışında başkaca İl ve okullar var mıdır?

-Bu okullarımızın hangisinde ve varsa başka okullarda 6 Şubat’tan bugüne kadar kaç tane çadır üretilmiş ve bölgeye sevk edilmiştir?

-Her şeyden önce, Milli Eğitim Bakanlığı görevine devam etmeyi düşünüyor musunuz? Bu skandalları önce aydınlatmayı, sonra gereğini yapmayı, kamuoyundan içtenlikle özür dilemeyi düşünüyor musunuz?"

Ne olmuştu?

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, 7 Mart'ta yaptığı basın açıklamasında, Bursa'daki okullarda üretildiği söylenen çadırların Gaziantep’ten alınarak Bursa’ya üzerine logo basılması için getirildiğini ve sonrasında deprem bölgesine gönderildiğini söylemişti.

Toy’a göre söz konusu video yardımlaşma, üretkenlik ve teknik liselerin işlevseliğinin değil, ‘düzenbazlığın, fırsatçılığın ve vicdansızlığın’ filmiydi ve “Sadece bir algı oyunu ve senaryoya bağlı gösteriden ibaret”ti. Zira Özer’in Bursa’daki okullarda üretildiğini söylediği çadırlar aslında sırf üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logo yapıştırılması için Gaziantep’ten Bursa’ya getirtilmiş, işlemin ardından yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturmada, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görevine Cumhurbaşkanı kararıyla, son verilmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.