SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş'tan UÜ'ye seminer salonu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın şahsi olarak finanse ettiği Prof. Dr. Hüsamettin Arslan Seminer Salonu'nun açılışı, Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2018 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Alinur Aktaş'tan UÜ'ye seminer salonu

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden sosyolog, yazar ve toplum felsefecisi Prof. Dr. Hüsamettin Arslan için öğretim üyesi olduğu Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) seminer salonu oluşturuldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın şahsi olarak finanse ettiği salonun açılışı, yine Alinur Aktaş ve UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay tarafından gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Prof.Dr. Hüsamettin Arslan Seminer Salonu'na kavuştu. Teşrifatı modern donanımla yapılan salonun açılışına, akademisyenler ve bölüm öğrencileri de katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alanında bilinen ve renkli isimlerden biri olan Prof.Dr. Hüsamettin Arslanı'ı gıyabında tanıdığını ifade etti. Prof.Dr. Arslan'ın geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat ettiğini hatırlatan Aktaş, yaşanan bu hüzünlü olayın ardından merhum adına bir seminer salonu yapılması teklifini aldığını ifade etti. Gelen talebi hemen onayladığını ve bunun üzerine gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Aktaş, "Seminer salonundan özellikle misafir öğrencilerin yararlandığını duyunca, çok sevindim. Hocamı tekrar rahmetle anıyorum. Bugün sembolik olarak bir araya gelelim, onun adına kurdele keselim istedik. Belki rakamsal olarak büyük gözükmeyebilir fakat işlevsel olarak hayırlı bir işe aracılık etmek beni ziyadesiyle memnun etti, duygulandırdı" dedi.

Alinur Aktaş, açıklamasının ardından UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay'la birlikte kurdele keserek salonu resmen hizmete aldı. Aktaş, açılışın ardından yapılan düzenlemelerle ilgili incelemelerde bulundu. Rektör Prof.Dr. Ulcay, Aktaş'a günün anısına Prof.Dr. Hüsamettin Arslan'ın 'Twitmania, Etnomania, Şiddetmania' isimli kitabını hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.