SON DAKİKA
Hava Durumu

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Putin hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında (Ukrayna'daki) savaş suçu gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Putin hakkında tutuklama kararı

Reuters'in haberine göre, UCM, Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olmakla suçlanan tutuklama emri çıkardı. Moskova, güçlerinin komşusuna yönelik bir yıllık işgali sırasında zulüm işlediği yönündeki suçlamaları defalarca reddetti.

UCM, Ukrayna'ya yönelik ilk tutuklama emrinde, Putin'in yasadışı bir şekilde çocukların sınır dışı edilmesi ve insanların Ukrayna topraklarından Rusya Federasyonu'na yasadışı bir şekilde nakledilmesi şüphesiyle tutuklanması çağrısında bulundu.

Aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkardı

Kremlin yorum talebine hemen yanıt vermedi. Bu haftanın başlarında Reuters, mahkemenin tutuklama emri çıkarmasının beklendiğini bildirdi. Ayrı olarak mahkeme, Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkardı.

UCM savcısı Karim Khan, bir yıl önce Ukrayna'da olası savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırımla ilgili soruşturma başlattı. Ukrayna'ya yaptığı dört gezi sırasında çocuklara karşı işlenen suçları ve sivil altyapıyı hedef aldığını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.