SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiyelilerin en sevdiği ülke Almanya

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 25 ülkede yaptırdığı anket, Türkiyelilerin en olumlu baktığı ülkenin Almanya ve Japonya, olumsuz baktığı ülkenin ise İsrail olduğunu ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiyelilerin en sevdiği ülke Almanya

BBC'nin anketinde katılımcılara Avrupa Birliği ve şu 16 ülkeye nasıl baktıkları soruldu:

Çin, Hindistan, İngiltere Japonya, ABD, Almanya, Kanada, Fransa, Brezilya, Pakistan, İsrail, İran, Güney Kore, Kuzey Kore, Rusya ve Güney Afrika.

BBC Dünya Servisi için 25 ülkede Aralık 2012 ile Nisan 2013 arasında 26 bin 299 kişiyle görüşülerek yapılan ankete göre, Türkiyelilerin en olumlu baktığı ülkeler Almanya ve Japonya oldu. Türkiyelilerin hakkında en fazla olumsuz görüş belirttikleri ülke ise İsrail oldu.

BBC'nin anketinde, dünyada en olumlu bakılan ülke yüzde 59'luk oy oranıyla Almanya oldu. Almanya'yı Kanada, İngiltere, Japonya ve Fransa izliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ankette en olumlu görüş belirtilen ülke olarak Japonya'nın ismi öne çıkmıştı.

Ankete katılanların hakkında en fazla olumsuz görüş belirttikleri ülke ise İran oldu. Bu kategoride İran'ı Pakistan, Kuzey Kore, İsrail ve Rusya izledi.

BBC'nin anketine göre, ekonomileri hızla gelişen Hindistan ve Çin'e bakış ise giderek olumsuzlaşıyor.

2005'ten beri yapılan ankette bu yıl Almanya en olumlu bakılan ülkeler listesinde Japonya'yı geçerek ilk sırada yer aldı."

(BBC Türkçe)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.