SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye şimdi hak ettiği yere geliyor'

Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, "Stratejik konumu göz önüne alındığında Türkiye şimdi hak ettiği yere geliyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2012 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Türkiye şimdi hak ettiği yere geliyor'

Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Saraybosna'daki AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nden video konferansla bağlandığı dünkü Editör Masası'nda, AA'nın yurt dışı temsilcileri ve birim editörlerinin, sorularını yanıtladı.

Bakir İzzetbegoviç, Türkiye'nin Bosna-Hersek ve Balkanlar politikasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine, "Türkiye'nin bölgede global bir rolü var. Türkiye, ekonomik, siyasi ya da diplomatik anlamda dünya gücü haline dönüşüyor. Kendi stratejik konumunu göz önünde bulunduracak olursak şimdi Türkiye hak ettiği yere geliyor. Bu gerek bölgesel gerekse küresel anlamda olumlu bir gelişme. Türkiye, Balkanlara en güzel anlamda dönüyor. Osmanlı'nın mirasını şimdi yeniden onarıyor. Bu Balkan ülkelerinin turizmi açısından da çok önemli" dedi.

Aliya bize bir Türk lider kadar yakındır

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk de İzzetbegoviç'e soru yöneltirken, "Bosna ile ilgili bizim Türkiye'de çok derinlerde hissettiğimiz bir duygu vardır. Aliya İzzetbegoviç, bizim açımızdan bize bir Türk lider kadar yakındır ve içselleştirilmiş bir liderdir. Bizim caddelerimize, sokaklarımıza, parklarımıza Aliya'nın ismi verilmiştir ve herkesin gönlünde bir Bilge Kral olarak yer almıştır. Siz de onun bir yadigarı olarak Türkiye'de büyük bir ilgiyle ve sevgiyle anılıyorsunuz" dedi.

Bakir İzzetbegoviç de bunun üzerine, "Türkler, Aliya'da özel bir şey buldular. Biz de bugün Türkiye yönetiminde güzel ve özel şeyler görüyoruz. Türkiye'de bugün, kültür, medeniyet, din ve Batı'nın değerlerini barındıran bir yönetim var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Türkiye'de yeni ve olumlu bir mucize yaratılıyor. Dolayısıyla bu yönetimi de 'Bilge Yönetim' olarak adlandırabiliriz. Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkler'in değil, dünyadaki bütün Müslümanlar'ın hisleri ve çıkarları için çabalayan bir liderdir." şeklinde konuştu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.