SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump: İran'ın saldırısında ABD askeri ölmedi

ABD Başkanı Trump, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun dünkü füze saldırısında herhangi bir Amerikan askerinin ölmediğini belirterek, "Ben ABD Başkanı olduğum sürece İran'ın nükleer silah elde etmesine asla müsaade edilmeyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 22:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Trump: İran'ın saldırısında ABD askeri ölmedi

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, Irak'ın Anbar ve Erbil şehirlerindeki ABD askerlerinin de konuşlu olduğu hava üslerine balistik füzelerle saldırı düzenlemesi ile ilgili ABD Başkanı Trump açıklamalarda bulundu. 

Trump, füze saldırılarında herhangi bir Amerikan askerinin ölmediğini belirterek, "İran şu aşamada durulmuş görünüyor. Bu da tüm taraflar ve dünya için iyi bir şey." dedi.

Trump, sözlerine, "Ben ABD Başkanı olduğum sürece İran'ın nükleer silah elde etmesine asla müsaade edilmeyecek." ifadeleri ile başladı.

Trump, İran'ın Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine karşılık Irak'taki ABD askerlerinin konuşlu olduğu üslere düzenlediği saldırıya ilişkin, "Amerikan halkı müteşekkir ve mutlu olsun, herhangi bir Amerikan askeri dünkü İran rejiminin saldırısında ölmedi. Herhangi bir zayiatımız yok. Askerlerimizi iyi durumda. Sadece askeri üslerimizde küçük hasarlar var." diye konuştu.

"Daha önceden öldürülmeliydi"

Kasım Süleymani'yi 'dünyanın bir numaralı teröristi' olarak niteleyen Trump, "Süleymani'nin yeni saldırılar planladığı bilgilerini alıyorduk. Daha önceden öldürülmeliydi. Onun ölümü, ABD'yi hedef alan diğer teröristlere de cevap oldu" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.